LG разкри своята линия OLED телевизори за 2023

LG разкри своята линия OLED телевизори за 2023

С последните LG TV технологии, подобрена webOS система и усъвършенствани функции за персонализация, новите LG OLED evo са готови да впечатляват.

LG Electronics (LG) разкри своята линия телевизори за 2023 година, начело с най-модерната гама OLED модели досега. С примиум самоосветяващо се качество на картината, мощни технологии за обработка на изображенията и подобрена webOS платформа, която предлага още по-голям набор от интелигентни функции и услуги, последните модели OLED телевизори на компанията усъвършенстват зрителското изживяване така, както само LG OLED може.

Десет години след като представи първия в света OLED TV с широк ектан, LG продължава да е водещата компания на пазара за висок клас телевизори. Революционният OLED телевизор на компанията е признат от CES Innovation Award в 11 поредни години, като продължава да се развива с годините и да предоставя все по-голяма добавена стойност за потребителите. LG OLED е известен с изключителното си качество на картината, произвеждайки живи, точни цветове с дълбоко черно и безкраен контраст за изображения, които впечатляват със своята реалистичност.

В допълнение към по-завладяващото зрителско изживяване, самоосветяващата се технология на LG позволява на компанията да създава безпрецедентни, визуално впечатляващи форми за продуктите, включително първия на пазара навиващ се LG SIGNATURE OLED R, както и огъващия се LG OLED Flex. Двукратен победител на CES 2023 Innovation Award, LG OLED Flex печели и наградата за най-добра иновация в категория Gaming.

Начело на LG OLED гамата за 2023 са най-новите Z3, G3 и C3 OLED evo серии телевизори. Тези подобрени, нови модели обещават по-голяма яркост и точност на цветовете, както и впечатляваща чистота на детайла, благодарение на прецизната работа на LG OLED evo технологията и новия процесор α9 AI Processor Gen6.

Последният процесор серия Alpha използва най-прецизната Deep Learning технология на LG, базирана на изкуствен интелект, за да осигури впечатляващи звук и картина. AI Picture Pro вече предлага подобрено оразмеряване за повече яснота, както и усъвършенствано динамично картографиране, което помага да се разкрие дълбочината и детайла във всяка рамка. Освен това, AI Picture Pro интегрира технология за обработване на изображения, която разпознава и прецизира важни обекти, като лица на хора, за да ги направи по-реалистични с HDR качество. В допълнение към фините настройки на възпроизвеждането на изображения, α9 AI Processor Gen6 захранва LG AI Sound Pro – функция, с която действието на екрана напълно завладява зрителите, благодарение на виртуалния 9.1.2 съраунд звук от вградената система говорители на телевизора.

Друго ключово подобрение на тазгодишната OLED evo G3 серия е технологията LG Brightness Booster Max, която инкорпорира чисто нова архитектура за контрол на светлината и алгоритъм, който може да усили яркостта с до 70%. Яркостта се картографира и контролира на основата на пиксел-по-пиксел, благодарение на което изображенията са по-прецизни и реалистични.

G3 OLED evo моделите на LG за 2023 година могат да се похвалят с естетически подобрения – с представянето на ултра изчистения One Wall Design. Този дизайн позволява монтирането изцяло без разстояние между него и стената, с което тазгодишните телевизори могат да допълнят с безупречна елегантност дома.

Нещо повече, LG продължава да използва своето технологично предимство не само за създаването на продукти и услуги за по-добър живот. LG OLED телевизорите за 2023 са разработени така, че да са щадящи за околната среда – от производството чак до унищожаването им, завърващо един устойчив жизнен цикъл. LG OLED телевизорите нямат задна подсветка, което означава, че всеки телевизор изисква по-малко количество материали при производството си в сравнение с конвенционалните LED модели. Освен това, много от използваните части са направени от рециклирана пластмаса, а готовият продукт се изпраща в еко опаковка от рециклирани материали с едноцветен печат. За да са по-щадящи и към очите на зрителя, всички LG OLED модели от 2023 година са сертифицирани за слаба синя светлина от TÜV Rheinland, както и за липса на трептене от UL Solutions.

LG OLED въвежда и модернизирано, по-персонализирано потребителско изживяване през 2023. С последната версия на webOS, тазгодишните модели представят All New Home, нов дизайн на потребителския интерфейс (UI), който предлага много варианти за персонализация и по-голямо удобство от всякога. Новата функция ‘Quick Cards’ предлага на потребителите лесен достъп до съдържанието и услугите, които използват най-често – всички, групирани в логически категории като Home Office, Gaming, Music, и Sports. Усъвършенстваната webOS система на LG улеснява използването на телевизорите за всеки, като им позволява да се насладят на персонализирани препоръки, съобразени с личните им предпочитания според историята на гледане и зрителските навици.

За още по-персонализирано потребителско изживяване с новите LG OLED телевизори, AI Concierge предоставя на всеки зрител селекция от предложения за съдържание, базирани на предишни негови търсения и история на гледането, както и предоставя списък от най-популярните в момента филми, сериали, телевизионни предавания.

Проектирани за първокласно кино изживяване у дома, LG OLED телевизорите продължават да поддържат възможностите за подобряване на звука и картината от Dolby Vision и Dolby Atmos. Нещо повече, тазгодишните модели предлагат безупречна интеграция с най-новата LG саундбар линия, осигурявайки впечатляващ многоканален съраунд звук с подобрено IMAX качество, захранвано от DTS:X. LG телевизорите и саундбар системите се комбинират и предлагайки функцията WOW Orchestra, която се възползва от аудио каналите и на двата продукта, за да произведе по-силен и завладяващ звук.

Както може да се очаква, OLED моделите на LG за 2023 поддържат широк спектър от функции, съвместими с HDMI 2.1a. Те са също така първите телевизори, сертифицирани от организацията на HDMI за наскоро обявените Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR може да елминира моментния „черен екран“, който понякога се появява при прехвърлянето на съдържание между различни устройства, свързани чрез съвместимите HDMI 2.1a портове на телевизора.

Най-добрите гейминг дисплеи, самоосветяващите се LG OLED телевизори, могат да се похвалят с време за реакция от 0.1 милисекунда, ниско забавяне на входа, до четири съвместими HDMI 2.1a порта. LG OLED телевизорите имат и Game Optimizer, който позволява на потребителите бързо да избират и прехвърлят между различните функции за гейминг, като например предварително зададени настройки на дисплея. Настройките за GSYNC Compatible, FreeSync Premium и променливата честота на опресняване (VRR) също са лесно достъпни през Game Optimizer.

Впечатляващите 2023 телевизори LG OLED ще бъдат част щанда на LG на CES 2023 (#15501, Central Hall, Las Vegas Convention Center) от 5 до 8 януари. Следете всички вълнуващи предложения от LG на CES, като последвате #LGCES2023 в социалните мрежи.

Технологии Хардуер