Dell представи модулния ноутбук Concept Luna

Dell представи модулния ноутбук Concept Luna

Dell представи Concept Luna – прототип на перспективен модулен лаптоп. Тук няма гъвкав дисплей или голям сензорен екран вместо клавиатурата – напротив, външният вид на ноутбука е съвсем стандартен. Интересното е в неговата вътрешност.

Concept Luna представлява на практика конструктор по подобие на Lego. Лаптопът се състои от модули, които се съединяват помежду си без болтове – само със щипки. Съответно, за разглобяването на устройството не са нужни отвертки или други допълнителни инструменти.

Лаптопът се разглобява за 30 секунди. Това касае и системата за охлаждане, както и матрицата на екрана. Тоест, ако случайно потребителят пукне дисплея, той ще може да го замени самостоятелно и много бързо (при условие, че намери нова матрица). Същото се отнася и за ъпгрейда – сваляте модула на дънната платка и слагате новата.

На външен вид Concept Luna прилича на обикновен 14 инчов ноутбук от серията Latitude. От компанията уточняват, че това е само концепция и засега не се планира серийно производство. В същото време, идеите на Concept Luna могат да бъдат реализирани в други модели на Dell.

Технологии Хардуер