HUAWEI nova Y61 с тройна AI камера и 5000mAh батерия вече се предлага на българския пазар

HUAWEI nova Y61 с тройна AI камера и 5000mAh батерия вече се предлага на българския пазар

Huawei представя на българския пазар HUAWEI nova Y61, най-новият смартфон от серията HUAWEI nova Y. Той е достъпен модел, обединяващ технологии с модни тенденции, като се фокусира върху камерата, изящния външен вид, дългия живот на батерията и цялостно гладко потребителско изживяване.

Тройна 50MP камера с изкуствен интелект

Един от най-големите акценти на HUAWEI nova Y61 е 50-мегапикселовата AI тройна камера. Трите обектива, разположени на гърба на устройството, се управляват от 50MP основна камера, което ви позволява да правите снимки с висока разделителна способност и кристално ясни детайли. Вторият обектив е 2-мегапикселова камера за дълбочина, която работи в тандем с основната 50MP камера, за да създава добре осветени снимки, които подчертават обекта и неговите характеристики и създават боке фон, който не контрастира твърде рязко на основния обект върху снимката. Третият обектив е 4-сантиметровата макро камера, която позволява на потребителите да изследват микроскопичния свят извън тяхното възприятие.

HUAWEI nova Y61 поддържа Super Night Shot, което ви позволява да заснемате великолепни нощни пейзажи без статив. Super Night Shot използва алгоритъм за намаляване на шума в няколко кадъра, който може по-добре да потисне светлината. Освен това, Super Night Shot поддържа до 6 сек. затвор, което позволява по-дълга експозиция.

Новият nova Y61 притежава AI Snapshot функция, която интелигентно открива движението в кадъра. Затворът адаптивно регулира скоростта си и автоматично улавя момента на движение. Това ще ви спести досадното учене на нови техники за такива снимки. Независимо дали снимате вашите домашни любимци в движение, спортувате или снимате тичащи деца, сега можете да уловите този момент във времето.

Задната камера предлага и функция Slow Motion, която е особено подходяща за създатели на съдържание, които искат да заснемат видеоклипове за готвене или ценни моменти от спортно събитие или концерт. Камерата разполага и с Master AI, който може интелигентно да идентифицира конкретни обекти и сцени, да оптимизира цвета и яркостта и да постигне по-добри сценични снимки в различни кадри, включително при портрет, храна, изгрев/залез, сняг и др.

Първокласен дизайн, удоволствие при използване

HUAWEI nova Y61 е тънък смартфон, който се отключва с удобен бутон отстрани с активиран пръстов отпечатък. Разполага с 6,52-инчов екран с разделителна способност 1600 x720p и 8x Ultra High Resolution Touching Control. Благодарение на него предлага сензорно изживяване с прецизност на ниво пиксел. В допълнение, интелигентният Dimming Master може също да записва предпочитанията на потребителя за затъмняване в среди със слаба и силна светлина и да се адаптира спрямо тях. Предпочитаното от потребителя ниво на яркост се записва веднъж и когато потребителят отново е в същата тъмна или ярка среда, то може автоматично да се настрои към предпочитаната от него стойност.

HUAWEI nova Y61 се предлага в три цвята – Midnight Black, Sapphire Blue и Mint Green.

Мощна батерия за работа и забаваление

HUAWEI nova Y61 се захранва от 5000mAh батерия, която гарантира спокойствие дори при интензивна употреба: поддържа до 9,5 часа игри, 25 часа телефонни разговори, 13,5 часа сърфиране в мрежата и 13,3 часа видео стрийминг. В допълнение, разполагате със 22,5 W HUAWEI SuperCharge за бързо зареждане.

Смарт живот с EMUI 12 и AppGallery

HUAWEI nova Y61 идва с интерфейса EMUI 12, като сред множеството му предимства е възможността да се активира Simple Mode с по-големи шрифтове, по-големи икони и по-силен звук – три функции, които позволяват по-голяма достъпност.

Почти всички от любимите ви глобални и локални приложения може да намерите в AppGallery, а за останалите можете от нея да свалите приложението Gspace и да ги инсталирате през него.

Цени и наличности

HUAWEI nova 10 SE може да намерите в мрежата на A1, Vivacom, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Поликомп на препоръчителна цена 379 лева или със съответните абонаментни планове на мобилните оператори.

Технологии Хардуер