Запазете въздуха в дома си свеж и чист дори през по-замърсения зимен период

Запазете въздуха в дома си свеж и чист дори през по-замърсения зимен период

Мощния пречиствател за въздух LG PuriCare AS95GDWV0 се грижи за качеството на въздуха в дома с уникална система за пречистване на 360º.

Есента все още не си е отишла, но първият сняг и все по-ниските темперетури създават празнично настроение и напомнят, че зимата чука на вратата. Колкото и вълнуващ сезон да е това – със своите зимни спортове, детски смях сред снега и красиви пейзажи, зимата носи и един основен минус – силно замърсения въздух особено в градска среда, където повишената употреба на личните автомобили в комбинация с широкото разпространение на по-замърсяващи методи за отопление, понижават значително качеството на въздуха.

По-лошото качество на въздуха обаче е предпоставка и за по-лошото качество на живот, тъй като е основен причинител на много болести и нарушена имунна система. В този период, качеството на въздуха у дома е все по-важно, за да дадем възможност на организма си да се възстанови от замърсяването, което поемаме отвън, и да поддържаме добро общо здраве. През зимния период хората, живеещи в градовете, прекарват около 90% от времето си вътре, а процентът се увеличава при деца, по-възрастно население и хора с нарушено здраве. Значителна цифра, която ни показва, колко е важна правилната грижа за въздуха у дома.

Технологично напредналия свят, в който живеем, ни предлага много качествени решения, с които да подобрим ежедневието си, и най-важното – да се погрижим за себе си във всеки един аспект. Пречиствателите за въздух са все по-популярни, като през изминалите няколко години много семейства се насочиха към тях, разбирайки какво подобрение в качеството на въздуха осигуряват, а с това и в качеството на живот. За да отговори на изискванията на пазара и да адресира тревожността на хората относно въздуха, който дишат, LG Air Solution полага огромни усилия в разработването на много технологии, които могат да се приложат в различни типове HVAC уреди. С тях могат или да предотвратят разпространението на големи частици във въздуха или да ги премахнат. Пречиствателят LG PuriCare AS95GDWV0 например е чудесно предложение, което абсорбира замърсители от 360º и така успява да достави чист въздух до всяко кътче в помещението, независимо къде е поставен. Той използва Clean Booster, който се изправя и се върти в две посоки, за да разпръсква чистия въздух навсякъде и постига до 74% по-бързо премахване на праховите частици.

Пандемията също сложи много голям фокус върху възможностите за дезинфекция на закрито и пречистване на въздуха. Локалния контрол на източника на замърсяване, дезинфекцията на помещения и повърхности и вентилацията са основен приоритет на потребителите. Излагането на замърсен въздух у дома е изключително вредно особено за малките деца. То е свързано с множество негативни ефекти върху здравето, включително три основни групи: инфекции, токсични и алергични реакции. LG PuriCare AS95GDWV0 е специално разработен за да предостави максимална грижа за всеки един член на семейството, от най-малките до най-големите. Качеството на въздуха в дома е най-лошо в ниските части – около пода. Долната част на пречиствателя на LG може да работи независимо именно, за да пречисти това ниво на дома, в което малките деца прекарват времето си, пълзейки и играейки си.

Освен това, 360-градусовата филтрираща система на LG PuriCare AS95GDWV0 има 6 степени на пречистване на фини прахови частици и вредни миризми. В първата си степен пречиствателят се насочва към финия прах, а с втората – към ултра финия такъв. Третата степен на пречистване се справя с отстраняването на алергените, а четвърта и пета – с миризмите от различни източници. Последната степен премахва вредните химикали в атмосферата.

LG PuriCare AS95GDWV0 отговаря и на още едно изискване на динамичния свят, в който живеем. Пречиствателят е напълно дистанционно управляем, благодарение на ThinQ приложението, което дава достъп до всяка негова функция, където и да се намирате. Дава ви възможност да включите или изключите удреда дори когато не сте у дома, както и да следите ефективността му в комбинация с качеството на въздуха и така да вземете решение дали да промените зададените настройки. Умният му дисплей пък показва концентрацията на фини прахови частици и миризми в цвят и цифри. По този начин много лесно и интуативно можете да получите прецизна информация за настоящото качество на въздуха.

Технологии Хардуер