Как да изберем най-подходящия климатик LG спрямо дома, в който живеем

Как да изберем най-подходящия климатик LG спрямо дома, в който живеем

Всяко жилище има своите особености, предимства и недостатъци, с които домакините му трябва да съобразят начина си на живот. Апартаментите са по-масовия, лесен за поддържане и финансово достъпен избор, но са сравнително по-малки като пространство, нямат двор и времето прекарано навън е по-малко. Къщите, особено сред природата, са мечта на много хора, която в повечето случаи е свързана със средства, по-времеемко и самостоятелно поддържане, но пък и повече чист въздух, двор и пространство.

Тези особености изискват и значителни разлики в използваните материали, оборудване, уреди, а понякога дори обзавеждане, с които собствениците трябва да са добре запознати. С настъпването на зимата отоплението е основна тема и грижа на всеки собственик и това да изберем най-правилното решение за отопление е важно поради все по-нарастващите разходи за енергия. Климатиците са ефективно и достъпно решение и се превръщат във все по-предпочитан избор, но различните модели идват с различни характеристики и опции предлагащи различни нива на комфорт и ефективност. Затова LG е подготвиха кратък материал, който да ни помогне да разпознаем кой климатик е по-подходящ за употреба в апартамент и кой – за къща.

Отполение на къща

Къщите са по-големи и просторни, с повече външни стени, с повече стаи, които са с различно разположение спрямо слънчевата светлина. Това прави отоплението им по-трудно и скъпо. Климаткът с висока производителност при ниски температури (-15°С ~ -25°С) е правилно решение за употреба в къща, тъй като притежава необходимия запас от мощност, който може да осигури топлина и при рязък спад на външните температури.

Тези климатици имат изключитело висока енергийна ефективност и пестят енергия в по-голяма част от деня, когато температурите не са екстрамно ниски, а дори когато паднат те са в състояние да произвеждат необходимата топлинна енергия с висок коефициент на полезно действие. Моделът LG DUAL Inverter F12MT, с енергиен клас А+++/А+++, е разработен именно за пространства и помещения с по-високи топлинни загуби – къщи и домове в по-студени климатични райони, помещения с неблагоприятно северно изложение, липса на толплоизолация и др. Благодарение на Dual Inverter Compressor, моделът осигурява комфорт през цялата година, дори в екстремни климатични условия, като поддържа обявените параметри при отопление до -25°С. В същото време класът А+++ гарантира максимално ефективна работа при минимално използвана енергия, което неминуемо се отразява и в по-ниски сметки за ток. LG DUAL Inverter F12MT дава възможност и да пестите енергия, като наблюдавате разхода й на интелигентния дисплей. LG DUAL Inverter може да контролира енергийната ефективност по много начини.

Един от тях е функция “Active Energy Control”, достъпна чрез бутон от дистанционното. Чрез нея може да се регулира разхода измежду четири опции (100%, 80%, 60%, 40%), като най-високата стойност, 100% е режим на работа за пълна стая с много и активни хора, докато 40% е подходяща степен за часовете от деня, в който има по-малко хора или по-ниска активност. А по-енергийноефективната работа означава и по-ниски въглеродни емисии – т.е. използвайки LG DUAL Inverter F12MT, се грижите и за околната среда.

Отопление на апартамент

Отоплението на апартамент е с една идея по-лесно поради по-малкото топлинни загуби, дължащи се на факта, че там има много обитаеми жилищни пространства долепени едно до друго. Така дори и при по-ниски температури навън, топлината се задържа по-дълго в сградата, тъй като преминава от едно отопляемо жилище към съседно отопляемо жилище. Така климатик с енергийна ефективност от А++/А+ е напълно достатъчен, за да задоволи нуждата от топлина в дадено помещение. Жителите в апартаменти обаче все повече се сблъскват с негативите от замърсения въздух в града, фините прахови частици и бактерии. Именно това е и вдъхновението на LG да разработят климатик,  усъвършенстван със система за пречистване 2-в-1 (климатизация и филтриране на въздуха), която може да филтрира ултра фин прах, микроорганизми и замърсявания на въздуха с големина дори под 1m (PM 1.0; 2,5; 10,0). Такъв модел е LG DUALCOOL AP12RT, подходящ именно за пространства в замърсената градска среда, за да се грижи за по-здравословния въздух в дома. За да сте сигурни винаги в качеството на въздуха, можете да проследите цветовите кодове на предния панел и да разберете какво е общото качество на въздуха. Допълнителна подробна информация за концентрацията на праховите частици можете да намерите в подробен запис по часове, дни, седмици и месеци, ако свържете климатика си с LG ThinQ – апликацията за умен дом на LG. Фокусът връху пречистването обаче в никакъв случай не отнема от стремежа на LG за ефективна работа. Разработен с DUAL Inverter Compressor, този климатик отстранява проблема с шума вътре и вън. Поддържа желаната температура, като спестява енергия, има по-дълъг живот и осигурява икономично и безшумно охлаждане и отопление. Инверторният компресор с 10 годишна гаранция, непрекъснато регулира скоростта си, за да поддържа желаните нива на температурата. Освен това DUAL Inverter Compressor, с енергоспестяващия си работен честотен диапазон, спестява повече енергия при отопление от стандартния компресор.

До 31 декември 2022 всеки един модел от гамата битови климатици на LG e с 5 години гаранция. Научете повече за всички климатици на LG: https://www.lg.com/bg/klimatichnatehnika.

Технологии Хардуер