Вече са известни някои особености на iPhone 15 Pro

Вече са известни някои особености на iPhone 15 Pro

Официалното представяне на iPhone 15 Pro вероятно ще се състои през септември догодина, но вече са известни някои особености на топ-модела. Те са публикувани от известния сайт MacRumors.

Разликата между предполагаемите iPhone 15 / 15 Plus и iPhone 15 Pro / 15 Pro Max вероятно ще е съществена. Подобна стъпка на Apple е породена от ситуацията с представителите на 14-та серия – Pro версиите на смартфоните се продават доста по-добре. Ето и списък с 5-те предполагаеми особености, които ще са ексклузивни за моделите iPhone 15 Pro:

Чип Apple A17, произвеждан от TSMC по 3 nm технологичен процес. Процесорът би трябвало да е още по-производителен и икономичен.

Наличие на порт USB-C поне от стандарта USB 3.2 или Thunderbolt 3. Моделите iPhone 15 / 15 Plus също ще имат USB-C, но ще бъдат ограничени от скоростите на USB 2.0.

Увеличена оперативна памет – явно до 8 GB. В сегашните Pro модели се използват 6 GB RAM.

Отказ от механични бутони (включване, сила на звука) в полза на имитиращи. За целта смартфоните ще бъдат снабдени с два допълнителни Taptic Engine, подобно на тъчпада в лаптопите MacBook – няма механично натискане, но вибрацията много добре имитира това движение.

Използване на перископна камера в iPhone 15 Pro Max, позволяваща да се правят снимки с до 10х оптично увеличение (3х в моделите iPhone 14 Pro). И накрая, не е изключено iPhone 15 Pro Max да бъде преименуван на iPhone 15 Ultra.

Технологии Хардуер