Samsung EHS Mono HT Quiet – високотемпературна термопомпа с ниско ниво на шум

Samsung EHS Mono HT Quiet – високотемпературна термопомпа с ниско ниво на шум

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) представи наскоро EHS Mono HT Quiet – високотемпературна термопомпа с ниско ниво на шум, в отговор на актуалните нужди за пазара за модернизация на домовете в Европа. Издръжливо и стилно проектирано решение за отопление, тази термопомпа комбинира усъвършенствани функции и нови технологии, за да постига температура на горещата вода от 70 °C, като същевременно работи при нива на шума от едва 35 d(BA). Освен това, тази термопомпа е способна надеждно да осигури 100% отоплителна ефективност дори при изключително студено време (ниски температури до -25 °C). Монтажът и поддръжката на уреда също са лесни и безпроблемни.

В момента индустрията за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) преминава през вълнуваща революция. Европейският зелен пакт приведе в ход нови политики и разпоредби, всички от които целят да изпълнят амбицията на ЕС да създаде климатично неутрална икономика до 2050 г. Тези промени и скорошни допълнителни инициативи на ЕС ускоряват декарбонизацията на технологии, използвани за отопляване на нашите сгради. В резултат на това, ние виждаме увеличаваща се нужда да заменим отоплителните системи, използващи изкопаеми горива, с по-енергийно ефективни термопомпи. Това може да има голям ефект върху намаляването на CO2 емисиите, свързани с климатизацията на домовете ни. Високотемпературните термопомпи могат да бъдат интересна алтернатива за собственици на домове, които искат да използват нещо различно от традиционните отоплителни решения, като например газови котли. С представянето на новата EHS Mono HT Quiet, ние с гордост предлагаме едно иновативно климатично решение, което може да помогне на собствениците на домове да направят онази важна стъпка към изцяло електрическо отопление.“, заяви Мануел Санчес Санс, директор „Предварителни продажби, бизнес развитие, продуктов маркетинг и клиентско обслужване“.

Ефективна работа и същевременно по-висока температура на водата

Много стари домове в Европа използват радиатори, които изискват температура на горещата вода от 65 °C или по-висока, за да отопляват стаите ефективнo. Традиционните термопомпи, обаче, работят при температури между 55 °C и 60 °C. Новата EHS Mono HT Quiet, от друга страна, може да осигурява постоянно гореща вода до 70 °C за битово отопление. Това може да я направи подходящ заместител на отоплителната система в по-стари жилищни пространства, които преди са били зависими от газов котел за нуждите си от отопление.

В сравнение с традиционен модел, EHS Mono HT Quiet има по-голям топлообменник (около 8,8% по-голям), който може да обменя топлината по-бързо и по-ефективно. Оборудвана с нов скрол компресор, който позволява компресирането на хладилни агенти при много по-високи температури, както и технология Flash Injection, която увеличава потока на хладилния агент, тази термопомпа може да продължи да работи надеждно дори при ниски температури до -25 °C. Външното тяло също така има подобрени антикорозионни качества на топлообменника и шасито, за да гарантира максимална издръжливост при екстремни атмосферни условия.

Освен това, тази термопомпа има клас на енергийна ефективност със SCOP* A+++, поради което е с доказана експлоатация с високо ниво на енергийна ефективност. Модулът също така може да се управлява дистанционно чрез SmartThings, което – наред с други ползи, предлага и възможност с един поглед да се следи потреблението на енергия на ежедневно, ежеседмично и ежемесечно ниво.

Тихата работа означава минимално смущение и нежелани звуци – целогодишно

Благодарение на новаторски шумозаглушаващи технологии, EHS Mono HT Quiet (сертифицирана по Quiet Mark) работи при ниски нива на шум до 35 d(BA) чрез 4-степенен безшумен режим. Външното тяло на термопомпата има двуслойна звукоизолираща система с патентов дизайн Groove Grid Felt, който ефективно блокира и абсорбира шума, издаван от частите на компресора и вибрациите. За монтиране на компресора се използват пружинни (а не гумени) втулки, като по този начин се намалява степента на прехвърляне на вибрации с до 90%. Компресорът използва подсилен колянов вал, който намалява нискочестотния резонансен шум. Външното тяло използва вентилатор с различно назъбване, който значително намалява генерирания от вентилатора шум чрез минимизиране на въздушния вихър.

Безпроблемен монтаж и обслужване

Външните тела на EHS Mono HT Quiet са проектирани да бъдат изключително прости за монтаж и поддръжка. Вътрешните части на термопомпата са лесно достъпни чрез страничния панел, който може да бъде свален просто чрез развиване на 3 винта. Това спестява значително време и усилия по време на процеса на монтаж и обслужване.

Прогресивен дизайн: безпроблемно съчетаване с екстериора на всяка сграда

EHS Mono HT Quiet има дизайн с тъмносив цвят, който допълва настоящите тенденции в дизайна за модерни сградни екстериори, като добавя елегантност към множество външни фасади – от реновирани сгради до луксозни домове. Външното тяло с височина приблизително 1 m има монтирана хоризонтална черна решетка, която скрива от поглед вътрешните механични части.

Наличност на европейския пазар от края на септември

EHS Mono HT Quiet е първият модел в премиум гамата високотемпературни термопомпи на Samsung. Той се предлага в Европа от края на септември тази година в 3 капацитета (8, 12 и 14 kW), включвайки както еднофазна, така и трифазна система за електрозахранване. Всички капацитети са с идентично шаси. Наличността на този нов модел се различава спрямо пазара.

Технологии Хардуер