Google представи смарт часовника Pixel Watch

Google представи смарт часовника Pixel Watch

В рамките на мероприятието Made by Google ’22, Google представи своя дебютен смарт часовник Pixel Watch. Устройството е реализирано в доста компактен 41 мм корпус от неръждаема стомана и стъкло Gorilla Glass 5. Часовникът е снабден с кръгъл AMOLED екран с плътност на пикселите 320 ppi и яркост 1000 cd/m2. Дисплеят поддържа функцията Always-On.

В основата на Pixel Watch лежи процесор Exynos 9110, допълнен с копроцесор Cortex M33, който отговаря за ефективното изразходване на енергия в чакащ режим. Това удължава времето за автономна работа, но в същото време осигурява плавна работа и висока производителност, когато такава е нужна. Часовникът е снабден с 2GB оперативна и 32 GB постоянна памет, както и с NFC модул за безконтактни плащания.

Батерията 294 mAh осигурява 24 часа работа без зареждане. Поддържа се бързо зареждане – до 50% за 30 минути и до 100% за 80 минути. Съответното зарядно с USB Type-C се предлага в комплекта.

Производителят отбелязва широките възможности на часовника за проследяване на показателите на организма и физическата активност на потребителя с помощта на датчици за сърдечния ритъм, нивото на кислорода в кръвта и др. Налице са различни функции за тренировки, а потребителят получава подробна статистика за всички измервания, които часовникът прави.

Pixel Watch използва програмна платформа Google Wear OS 3.5. По този начин това е своего рода еталонен часовник с тази платформа, по който могат да се равняват останалите производители. Часовникът ще се продава в три разцветки – черен, сребрист и златист. Google Обещава голям избор от каишки, които могат да придадат на часовника, например класически или младежки вид.

Google Pixel Watch ще се предлага в две версии – само с Wi-Fi за $349,99, и с мобилна връзка за $399,99. Предварителни поръчки вече се приемат, доставките ще започнат на 13 октомври. Заедно с часовника потребителят получава тримесечен абонамент за YouTube Premium и 6-месечен за Fitbit Premium.

Технологии Хардуер