Lenovo показа следващото поколение ThinkPad X1 Fold

Lenovo показа следващото поколение ThinkPad X1 Fold

Lenovo анонсира следващото поколение ThinkPad X1 Fold, което предефинира категорията сгъваеми компютри, създадена от Lenovo през 2020 г. Новият ThinkPad X1 Fold е проектиран да предлага висока производителност с по-голяма площ на екрана, като същевременно запазва преносимостта и мобилноста, която трябва да предлага едно мултифункционално устройство. Като най-лекото в света 16-инчово потребителско устройство, това следващо поколение ThinkPad X1 предоставя гъвкавост и мощност в комбинация с елегантен дизайн. Да подобриш устройство, което е абсолютен лидер в своя сегмент не е лесна задача, но Леново доказва точно обратното с анонсирането на това ново поколение ThinkPad. Основавайки се на обратна връзка от бизнес клиенти и крайни потребители, иновативният дизайн включва 22% по-голям 16-инчов сгъваем OLED дисплей и 25% по-тънко шаси и по-тънки рамки навсякъде.

Сгъваемо изживяване от следващо поколение

Захранван от Intel vPro, Intel Evo, до 12-то поколение Intel Core i7 процесор и Intel Iris Xe Graphics, следващото поколение ThinkPad X1 Fold осигурява превъзходна производителност в сгъваем форм фактор. Добавяйки SSD памет до 1TB2 и опции за памет до 32GB LPDDR5 осигурява блестящата работа на устройството, независимо от режима на използване.

Следващото поколение ThinkPad X1 Fold предлага опционална ThinkPad клавиатура с подсветка в стандартен размер, както и TrackPoint с голям сензорен тъчпад, който може да работи прикрепен или отделен от компютъра в зависимост от режима на използване. Клавиатурата може да се прикрепи чрез магнит към долната половина на дисплея за класически режим на лаптоп, носещ първокласно потребителско изживяване и висока производителност.

Голямата площ на екрана означава голяма производителност, а новите хибридни стилове на работа допълнително подчертават нуждата от повече пространство на екрана. ThinkPad X1 Fold предоставя много повече пространство, а дисплеят се адаптира според желанията на потребителите. Свръхяркият сгъваем OLED панел е 16,3 инча със съотношение на страните 4:3 предлага максимално пространство в преносима форма и позволява гъвкаво да бъде ориентиран, както в портретен, така и в пейзажен режим. Може да се конфигурира с опционална писалка с магнитно закрепване. Новият ThinkPad X1 Fold може да излъчва предавания и филми с впечатляваща HDR яркост и Dolby Vision.

Дизайнът и усещането на устройствата стават все по-важни, тъй като потребителите търсят устройства, които носят индивидуалност и осигуряват силна връзка с технологията, която често е гръбнакът на ежедневието. Проектирането на сгъваем компютър с по-тесни рамки, по-голям дисплей и без компромис с издръжливостта е истинско инженерно предизвикателство. Новият ThinkPad X1 Fold се характеризира с тесни рамки от около 10 мм и е с дебелина само 8,6 мм в разгънато състояние със забележителна тънкост в сгънато състояние от само 17,4 мм. Както всички лаптопи ThinkPad, ThinkPad X1 Fold е преминал през строгите методи за тестване на Lenovo като част от стандартите MIL-STD-810H, за да осигури невероятно и безпроблемно изживяване за своите потребителии. Дори покритието от 100% рециклирани материали е подложено на множество тестове за издръжливост и надеждност.

Максимална гъвкавост с минимални усилия

Lenovo продължава да изпълнява мисията си да предлага на потребителите си различни режими на работа и това е причината за създаването на сгъваема компютърна технология от ново поколение. Следващото поколение ThinkPad X1 Fold наистина оформя бъдещето, като осугурява площта на екрана и зрителното изживяване на 16-инчов стандартен лаптоп. Сгъва се удобно до размера на под 13-инчов лаптоп за леко и компактно пренасяне и съхранение. Такъв иновативен дизайн носи изключителна гъвкавост, за да задоволи трансформиращите се нужди на потребителите и предоставя едно от най-завладяващите компютърни изживявания, създавани някога. Продуктивността, възможностите за сътрудничеството и потреблението на съдържание са лесни за работа, независимо от режима, в който се използва устройството. Режимите, управлявани от интуитивен интерфейс за превключване на режими, са няколко:

   – Класическият режим осигурява 12-инчов основен дисплей с екранна клавиатура в долната половина или опционалната пълноразмерна ThinkPad Bluetooth TrackPoint клавиатура. Този режим е идеален за пълна продуктивност в ограничени пространства като самолети, влакове и коли.

– Пейзажен режим, или режим всичко в едно, предоставя забележителна трансформация. Пристигайки на местоназначението, потребителите могат да разгънат устройството в пейзажен формат със стойката и да свържат клавиатурата – прикрепена или отделена от стойката – за да създадат феноменален 16-инчов лаптоп, който да помага в отмятането на задачите или да служи за представяне на впечатляващи презентации.

– Портретният режим е нова функция, която вълнува потребителите. Завъртете в портретен режим със стойката за огромен 16-инчов екран – и устройството става изключително ефективено за четене и редактиране на дълги документи или уебсайтове.

   – Режим „книга на лаптопа е също толкова забележителен при четене на най-новия бестселър на разгънат или частично сгънат 16-инчов дисплей. Това е много продуктивен режим за корекция на статии или разглеждане на публикации.

– И накрая, таблетният режим може да се използва както в портретен, така и в пейзажен режим, което позволява лесен творчески процес, безпроблемно взаимодействие с колеги и семейство. С помощта на магнитната писалка, писането става една идея по-лесно и забавно.

Проектиран да дефинира бъдещето

Дизайнерите и инженерите на Lenovo работиха неуморно върху следващото поколение ThinkPad X1 Fold, създавайки устройство, което трансформира категорията на сгъваемите устройства. По-големият дисплей налага сериозен редизайн както на пантата, така и на самия панел, а това от своя страна позволява на сгъваемия OLED панел да бъде сгънат плосък както в отворен, така и затворен режим. Над двеста части се движат синхронно в дизайна на пантите, за да увеличат максимално последователността и издръжливостта на дисплея. Разработен е и нов интерфейс на дисплея, който разполага с функцията да сгъва неактивната зона в момент, в който не се използва, подобрявайки издръжливостта и функционалността на устройството. Хибридната рамка също претърпява редица промени във функцията в името на силно потребителско изживяване. Създадени са и набор от очакващи патент сгъваеми графитни елементи за разсейване на топлината в системата, които да осигурят изключително мощен дизайн без нужда от вентилатор.

Иновативната клавиатура включва наскоро въведеното приложение за бързо меню TrackPoint Communications, което предлага бърз достъп до функциите на камерата и микрофона. Налични са три USB Type C порта, включително два Intel Thunderbolt 4 порта, така че поне два да са винаги достъпни във всеки режим. Същият принцип важи за високоговорителите и микрофоните с три инсталирани високоговорителя Dolby Atmos и Dolby Voice, оптимизиращи производителността на микрофона и високоговорителя, използвайки пространствена аудио технология за изключителни конферентни изживявания.

Възползвайки се от уникалния форм-фактор на новия ThinkPad X1 Fold, Lenovo е първата компания, която лансира подобрена версия на Intel Visual Sensing Controller (Intel VSC), захранван с AI чип, който осигурява безпроблемно изживяване, независимо как потребителят използва устройството. Интелигентното разпознаване прави новия ThinkPad X1 Fold невероятно полезен и гарантира сигурността на собственика си. Функцията wake on approach автоматично разпознава потребителя, за да бъде системата винаги готова за използване. За допълнителна сигурност функцията onlooker detection уведомява потребителя за нечии любопитни очи, за да запази информацията поверителна, а walk away lock се активира, когато потребителят напуска и заключва системата си, за да предотврати нежелан достъп. VSC на Intel също използва интелигентно отчитане, за да оптимизира настройките на дисплея, като намалява честотата на опресняване въз основа на типа съдържание и използва интелигентно затъмняване, за да минимизира мощността, когато потребителят не се ангажира активно с дисплея. Тези възможности се синхронизират, за да направят ThinkPad X1 Fold още по-иновативен. Intel VSC помага на потребителите да имат сигурен и енергийно ефективен компютър без компромис с производителността, качеството или живота на батерията.

Обратната връзка на клиентите и безкомпромисното инженерство се комбинират, за да създадат едно от най-иновативните и завладяващи компютърни устройства. Всеки технологичен пробив и функция са водени от мисълта за най-доброто потребителско изживяване. Отдаден на дългосрочния си ангажимент към своите потребители Lenovo изпълни обещанието си за сгъваема технология. Бъдещето започва днес със следващото поколение ThinkPad X1 Fold.

Технологии Хардуер