Как високоговорителите на Dolby Atmos променят изцяло потребителското аудио изживяване и защо е важно смартфонът ви да ги има

Как високоговорителите на Dolby Atmos променят изцяло потребителското аудио изживяване и защо е важно смартфонът ви да ги има

Скорошно проучване, направено сред смартфон потребители, показа, че общо две трети от тях използват устройството си предимно за гледане на филми и видеа и за слушане на музика. Сигурни сме, че и вие можете да се разпознаете в тези твърдения. Затова, като сте в търсене на новото си мобилно устройство, трябва да вземете предвид следните характеристики. Повечето знаем, че големият екран и броят камери са важни, но забравяме за качеството на звука. Но как бихте могли да се наслаждавате на пиано рецитал, или на изпълнението на любимата си банда, ако звукът не е на ниво?

Dolby Atmos: триизмерно аудио преживяване

Dolby Atmos дебютира през 2012 г. – тогава постави началото на нова ера на 3D звук, а днес се счита за златния стандарт за триизмерно аудио преживяване.

Dolby Atmos е аудио формат, който се среща често в големите кино салони и домашните кино системи. Той не се ограничава до стандартните стерео системи, а създава звукова атмосфера, която пасва по-прецизно на човешкото възприемане на звука. Благодарение на индивидуалното разпределение на звуците, Dolby Atmos системата прави потапянето в съдържанието много по-натурално и дълготрайно.

Как да въведем Dolby Atmos в ежедневието си?

За да направи технологията за високо качество на аудиото по-достъпна за обикновения потребител, който гледа по-често филми вкъщи, отколкото на кино, Dolby Atmos си партнира с Motorola за moto g32 – новото попълнение в семейството на moto g. Смартфонът е снабден с два високоговорителя с поддръжка от Dolby Atmos. Когато става въпрос за високоговорители, има няколко ключови характеристики, които отличават качеството на Dolby Atmos от конкурентите си: висока пикова сила на звука, широк динамичен диапазон от чисти басове, ясни високи честоти и прецизност. Звукът на moto g32 е многоизмерен дори и при големи обеми и допринася за първокласно изживяване, за да се потопите в любимите си филми и игри.

Заснемайте и го преживявайте като на кино

За да бъде преживяването пълно, качеството на звука трябва да е съчетано със забележителни снимачни качества и екран. За да уловите всеки важен или любопитен момент, moto g32 е оборудван с 50MP система с тройна камера, от които основната притежава сензор, за да направи кадрите ви с по-добро качество дори, с ясни детайли и цветове и при всякаква светлина.

Големият 6,5-инчовият екран, с Full HD+ резолюция, ще ви доближи до прекарване като на кино, благодарение на невероятната детайлност на визуализацията. Честотата на опресняване от 90Hz и захранването на батерия от 5000 mAh ще се погрижат то да е без засичания и прекъсвания, а Dolby Atmos аудио системата ще ви улесни да следите историята с значително намален фонов шум и подобрени звуци по време на диалозите.

И за да може moto g32 да издържи на темповете ви на забавление, той се захранва от Snapdragon 680, най-мощният осемядрен процесор на пазара, който увеличава в пъти производителността на устройството за най-плавното мултимедийно възпроизвеждане, оптимизирано гейминг преживяване, плавен стрийминг и всичкото това с богато и детайлно аудио.

Технологии Хардуер