Micron създаде първата microSD карта с капацитет 1,5 ТВ

Micron създаде първата microSD карта с капацитет 1,5 ТВ

Micron Technology е разработила първата в света карта памет от стандарта microSD, която може да съхранява терабайт и половина данни. Продуктът с обозначение i400 вече се изпраща пробно на дистрибуторите. В серията i400 влизат също така карти с капацитет 64, 128, 256, 512 GB и 2 ТВ.

В изделието са използвани 176-слойни чипове флаш памет 3D NAND. Картата съответства на стандартите SD3.0 и UHS-1, както и U3, A2 и Class 10. Тя притежава повишена устойчивост към негативни влияния на околната среда и работи в широк температурен диапазон – от от минус 25 до плюс 85 градуса по Целзий.

Картата е предназначена преди всичко за използване в камерите за видеонаблюдение. Според твърдения на компанията, 1,5 ТВ памет е достатъчна за съхраняване на видео в течение на 120 дни (4 месеца). Новата microSD може да се експлоатира непрекъснато в продължение на 5 години (2 млн часа). Благодарение на високата пропускателна способност се допуска едновременен запис на 4К видео и обработката на 8 събития на изкуствения интелект  в секунда, такива като откриване и класификация на обекти, разпознаване на лица и т.н.

Технологии Хардуер