Samsung Electronics разширява гамата монитори ViewFinity 2022

Samsung Electronics разширява гамата монитори ViewFinity 2022

Моделът ViewFinity S8 е насочен към потребители от креативната индустрия, като създатели на съдържание, графични дизайнери и др.

Samsung Electronics Co., Ltd. представи ViewFinity S8 (модел S80PB) на глобалния пазар, монитор с висока разделителна способност. Той е насочен към потребители от креативната индустрия, като например създатели на съдържание, графични дизайнери и други. ViewFinity е съчетание от „View“ и „Infinity“ – новото име за гамата монитори с висока разделителна способност на Samsung, която идва с обещанието за висока „стойност на безкрайно визуално изживяване без рамки и ограничения“, и е израз на желанието на Samsung да създаде нов еталон за монитори.

ViewFinity е обобщение на целта на Samsung да предостави най-прецизните и функционални монитори на бизнеси, които изискват особена точност и последователност по време на работа. С тази епична продуктова гама вярваме, че професионалистите от творческите индустрии ще открият по-ефективни методи в работния процес, за да реализират своята визия“, споделя Hyesung Ha, вицепрезидент, дивизия „Визуални дисплеи“ в Samsung Electronics.

Samsung ViewFinity S8 се предлага в размери 32” и 27”, за да осигури висока производителност именно при най-популярните размери на екрана. Професионалната UHD разделителна способност е комбинирана с широка цветова гама от до 98% от DCI-P3 и съответства на DisplayHDR 600 изискванията на Асоциацията за стандартизиране на видеоелектроника (VESA) за повече обхват, точност и нюанси. Професионалното фабрично калибриране гарантира, че до един милиард цвята се проектират с кристална яснота върху IPS панела. А това допринася за реалистичното възпроизвеждане на цветовете и контраста, когато потребителите работят върху комплексни визуални и дизайнерски проекти.

Samsung ViewFinity S8 получи признанието „PANTONE Validated“ за дисплея – а това означава, че моделите възпроизвеждат автентично повече от 2000 цвята, както и новодобавените 110 нюанса на тона на кожата, които могат да бъдат намерени в PANTONE SkinTone Guide.

Сертифициран като първия в света UL монитор без отблясъци, матовият дисплей в горната част на панела намалява отражението на светлината, дори когато не се използва сенник за монитор, за да се осигури работна среда без разсейващи отражения. Благодарение на широкия ъгъл, под който потребителите виждат съдържанието, образите, независимо от гледна точка са ясни и прецизни. ViewFinity S8 спечели наградата за иновации на CES 2022 в категорията „Компютърни периферни устройства и аксесоари“ като признание за усилията на Samsung да оптимизира потребителското изживяване.

Samsung разработи и приложи в производството на ViewFinity S8 нов материал, направен от преработени пластмаси, извлечени от отпадъци, за да намали замърсяването и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Същевременно компанията използва повече рециклирана пластмаса за производството на своите продукти за дисплеи в сравнение с 2021 г. Eco Savings Plus технологията на Samsung намалява яркостта на пикселите в участъци от изображението с черни тонове за до 10% намаление на консумацията на енергия. Всъщност ViewFinity S8 е сертифициран за TCO за своя продуктов дизайн, базиран на специфични изисквания за социална отговорност и екосъобразни политики, тъй като жизненият цикъл на продукта също допринася за кръговата икономика.

ViewFinity S8 предлага повишена функционалност за създаване на ефективни работни процеси. Може да се използва като докинг станция ала „всичко в едно“ за настолни компютри или лаптопи за опростени работни станции у дома или офиса. Потребителите могат да свържат монитора с един USB Type-C кабел, който позволява подаване на команди към дисплея, 10Gbps трансфер на данни, бърза интернет скорост чрез Ethernet връзка и бързо зареждане с мощност до 90W. Дизайнът, съвместим с VESA, увеличава максимално ефективността на пространството, позволявайки на потребителите да регулират, накланят, завъртат и накланят монитора в перфектната ергономична позиция. ViewFinity S8 разполага и с сертификация от TÜV Rheinland за интелигентна грижа за очите, адаптивна картина за оптимизирано качество във всяка среда на гледане, режим Eye Saver и технология за образ без трептене.

Гамата ViewFinity включва модела S80PB и още девет продукта с QHD или по-висока резолюция – моделите от гамата за 2022 (S80PB, S61B) и моделите за 2021 (S95UA, S80UA, S80A, S70A, S65UA, S60UA, S60A).

ViewFinity S61B ще бъде наличен у нас през месец юли, а ViewFinity S8PB е може да бъде открит на пазара в България през август.

Технологии Хардуер