LG представи новата си линия OLED телевизори на българския пазар

LG представи новата си линия OLED телевизори на българския пазар

Дългоочакваните нови модели телевизори от OLED серията на LG Electronics вече са на пазара. Пионер в OLED технологията, LG полага непрестанни усилия в разработването и усъвършенстването й, което позволява на бранда да запази лидерските си позиции на пазара на примиум телевизори в световен мащаб в последните девет години.

Разработени на основата на всепризнатата самосветеща OLED технология, телевизорите от LG 2022 OLED серията използват прецизен контрол на нивото на пикселите, за да предоставят най-дълбоките черни, невероятно реалистични цветове и безкраен контраст. Освен това новите модели имат още повече смарт функции за максимално персонализирано зрителско изживяване.

LG OLED evo

С най-модерния LG OLED панел и новия интелигентен процесор α (Alpha) 9 Gen 5, включително и процес за усилване на яркостта, Evo технологията на LG е в основата на моделите от G2 (LG OLED Evo Gallery Edition) и C2 сериите за 2022 година. Тестовете и обратната връзка на специалисти в сферата доказват, че LG консистентно надскача себе си всяка следваща година и потребителят получава все повече функции, технологии и иновации спрямо инвестицията си за домашно забавление.

LG OLED Evo предлага повече яркост, чисти, детайлни и реалистични образи, които почти „излизат от екрана“. Яркостта и тази година е подобрена, благодарение на новите функции Brightness Booster Max (в G2 серията) и Brightness Booster (в C2 серията) – нещо, което е възможно поради подобрената мощност на α9 Gen 5 процесора.

Най-широка гама от размери на екрана

LG OLED TV гамата за 2022 година посрещат в редиците си и нови размери на екраните и стилове в дизайна на телевизорите, за да предложат на потребителя повече разнообразие. В допълнение към първия в света 97-инчов OLED телевизор и новия 83-инчов модел, G2 серията предлага и 77, 65 и 55-инчови варианти, което на практика означава, че всеки потребител може да избере подходящ телевизор спрямо конкретното пространство, с което разполага. Изтънченият Gallery дизайн на G2 линията позволява на потребителя да позиционира телевизора плътно до стената за изчистен и изтънчен вид и по-добра пространствена интеграция.

Тази година LG C2 серията предлага и най-голям избор от размери на екрана – цели 6. Идеален за по-малки стаи или за любителите на конзолни и компютърни игри, първият изобщо 42-инчов OLED телевизор TV се присъединява към широката гама от 83, 77, 65, 55- и 48-инчови модели на С2 линията. Подобренията в тазгодишните С2 модели включват по-тънка, почти незабележима рамка, която подобрява зрителското изживяване, като предоставя максимална площ за гледане в синхрон с изключително изискан и минималистичен дизайн. В допълнение, 65-инчовият LG OLED Objet Collection (65ART90 серия) с OLED evo технологията предлага уникална форма с много изчистен стил, който едновременно допълва и подобрява пространството.

LG α9 Gen 5 Intelligent Processor

Новият и подобрен LG α9 Gen 5 интелигентен процесор използва алгоритъм за дълбоко структурирано обучение, за да увеличи нивото на производителността на последните OLED модели, придавайки на изображенията триизмерно качество, като прави елементите, излъчвани от екрана, по-разграничени едни от други. Използван в G2, C2 и Z2 сериите, α9 Gen 5 подобрява и новия алгоритъм Dynamic Tone-mapping Pro Algorithm, който обработва индивидуално над 5000 области от екрана, усъвършенствайки всяка една така, че да излъчи по-ярко и детайлно изображение – едновременно и в по-ярките, и в по-тъмни части на картината. Освен това, най-актуалният процесор на LG подобрява качеството на звука чрез функцията AI Sound Pro, давайки възможност на вградените говорители на телевизора да възпроизведат виртуален 7.1.2 съраунд звук.

B2 OLED серията телевизори са част от новите попълнения LG телевизори от 2022 година с три размера на екрана (77, 65 и 55-инчов), а A2 серията – с четири размера на екрана (77, 65, 55 и 48-инчов), и двете разработени със самоосветяваща се технология на LG, α7 Gen 5 процесор с Dynamic Tone-mapping, AI Sound Pro и виртуален 5.1.2 съраунд звук.

Подобрено потребителско изживяване

Новите OLED телевизори от 2022 идват с webOS 22, най-новата версия на иновативната Smart TV платформа на LG. Това е и една от най-впечатляващите функции в С2 серията. Да, картината, звукът, дизайнът – всичко е впечатляващо. Но още по-впечатляващо е колко плавна и бърза е работата с операционната система webOS, на която LG продължават да залагат. Приложенията се прелистват и стартират за секунди, без работата на модела да се забавя с времето.

webOS 22 предлага на потребителите редица нови персонализирани опции, включително индивидуални потребителски профили за всеки член от домакинството, позволявайки настройка според предпочитанията им за гледане с лесен достъп до любими канали, приложения и съдържание. webOS22 е изключително полезно и благодарение на функциите си като NFC Magic Tap, който дава лесен начин за дублиране на екрана от мобилния телефон към телевизора, Room To Room Share – опция за кабелно или сателитно дублиране на съдържанието на два телевизора в дома чрез Wi-Fi, което от своя страна изключва нуждата от допълнителен приемник, и не на последно място – Always Ready – функция, която превръща LG TV в дигитален дисплей, когато не е в употреба.

Признато качество на картината

LG OLED телевизорите продължават да налагат стандарта на пазара за качество на картината. Панелите, използвани в тазгодишните модели, са сертифицирани за пореден път от Intertek за 100-процентова прецизност и 100-процентов цветови обем което показва, че моделите от 2022 предоставят точно възпроизвеждане на цветовете и могат да изобразят всеки тон и нюанс на оригиналния източник, независимо от яркостта или тъмнината на случващото се на екрана. И не на последно място, всички 2022 модели са сертифицирани от UL като модели без трептене.

Dolby Vision IQ с Precision Detail

Най-новите модели са и първите телевизори, които използват Dolby Vision IQ с Precision Detail. Тази нова технология отключва още повече способностите на Dolby Vision, разкривайки детайли и в ярките, и в тъмните зони – нещо, което преди не е било забелязвано. А за също толкова потапящо аудио, LG подобрява тазгодишните модели с Dolby Atmos пространствен звук чрез системата от високоговорители.

Оптимизиран за гейминг

В собствения си клас, що се отнася до компютърните и конзолните игри, LG OLED предлага време за реакция от 0.1 милисекунда (GtG), ниско закъснение на входа и до 4 HDMI порта, поддържайки множество HDMI 2.1 функции. Безпроблемен гейминг в облак също е възможен с LG OLED чрез вградена поддръжка за Google Stadia и GeForce NOW.

С Game Optimizer менюто, потребителите могат да се насладят на лесен избор между специализираните гейминг функции и предварителни настройки. Новият режим Dark Room, който регулира яркостта за по-добро игрово изживяване на загасени светлини, също може да бъде достъпен през Game Optimizer, заедно с настройките за G-SYNC Compatible, FreeSync Premium и променливата честота на опресняване (VRR). От 2022 година към предварителните настройки, LG добавя спортен режим, който допълва досега възможните опции за стрелба от първо лице, ролеви игри и стратегии в реално време.

Екологично съобразени

Не на последно място, последователната политика на LG за опазването на околната среда, води до подобрения и в използваните материали за създаването на новите телевизори, и в опаковането му. През 2022 година по-голямата част от телевизорите може да бъде напълно рециклирана след изтичането на жизнения цикъл на продукта, а опаковките са значително по-малко и напълно от рециклиран картон, дори при флагманите от серията.

Технологии Хардуер