Lenovo обявяви изцяло ново хибридно AI портфолио по време на глобалното събитие Tech World

Lenovo обявяви изцяло ново хибридно AI портфолио по време на глобалното събитие Tech World

Lenovo демонстрира endtoend, отговорни AI възможности за ускоряване приемането и иновациите в областта на изкуствения интелект за крайни потребители, предприятия и цели индустрии – предоставяйки по-интелигентен AI за всички.

Глобалният технологичен лидер Lenovo представи следващата фаза на своята визия Smarter AI for All, по време на годишното глобално иновационно събитие на компанията Tech World, проведено в Сиатъл, Вашингтон. Lenovo анонсира комплексно портфолио от AI решения, услуги и устройства, които дават възможност за трансформация и осезаема възвращаемост на инвестициите за индустрии, предприятия и крайни потребители по целия свят, като обяви и ключови нови технологии.

Стъпвайки на миналогодишния си порив, Lenovo затвърди хибридния AI като технологията на бъдещето: безпроблемна, сигурна интеграция на частни и публични облаци, индивидуални и корпоративни решения. Новите технологии, които бяха обявени, включват лансирането на Hybrid AI Advantage за бизнеса; най-новия ThinkPad X1 2-в-1 Gen 10 Aura Edition AI лаптоп, Lenovo AI Now локален AI агент и софтуерната платформа Lenovo Learning Zone; следващото поколение Lenovo Neptune течно охлаждане за сървъри за по-устойчив AI; и които използват AI за социално въздействие.

В компанията на безпрецедентна общност от партньори и клиенти, Lenovo показа как изкуственият интелект определено е преминал отвъд възможните възможностите, за да стигне до резултати, които трансформират средата. Комбинацията на Lenovo от експертиза, инфраструктура и непрекъснато развиваща се, взаимосвързана екосистема преосмисля работните процеси, отключва творческия потенциал и превръща неструктурираните данни в практически прозрения.

Към председателя и главен изпълнителен директор на Lenovo Юанкинг Янг се присъединиха и други визионери в областта на изкуствения интелект, включително председателят и главен изпълнителен директор на AMDд-р Лиса Су, главният изпълнителен директор на IntelПат Гелсингер, основателят и главен изпълнителен директор на MetaМарк Зукърбърг, председателят и главен изпълнителен директор на MicrosoftСатя Надела, основателят и главен изпълнителен директор на NVIDIAДженсън Хуанг, и президентът и главен изпълнителен директор на QualcommКристиано Амон.

Надграждайки всичко, което анонсирахме на миналогодишния Tech World, ние активно работим по визията ни за хибриден AI за клиенти и партньори по целия свят.“, заяви Янг. „Вече виждаме, че изкуственият интелект подобрява качеството на живот на хората и осигурява по-висока производителност за компаниите, а Lenovo прави този преход от един модел към друг по-бърз, по-достъпен, по-свързан и по-устойчив. Нашата стратегия е да комбинираме модуларизацията с персонализацията, за да можем да реагираме бързо на нуждите на клиентите, като същевременно адаптираме решенията ни за тях.“

Нашата визия за по-интелигентен AI за всички, сега повече от всякога реалност, освобождава човешкия потенциал.“, каза д-р Толга Куртоглу, главен технологичен директор на Lenovo. „Нашият основен диференциатор е интеграцията на AI в нашето огромно портфолио, от AI функционалности на устройство до по-ефективни архитектури на сървъри. Lenovo също се присъединява към нашите партньори в безспирната им отдаденост към научноизследователската и развойна дейност, която ни позволява да определяме бъдещето на AI.“

Хибридният AI носи максимална възвращаемост на инвестициите за бизнеса

Янг, в своето основно изказване, заедно с основателя и главен изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг, представи Lenovo Hybrid AI Advantage, който дава възможност на организациите бързо да превърнат интелекта в резултати. Следствие на дългосрочното партньорство, обявено на миналогодишния Tech World, и колаборацията между двете компании, Lenovo Hybrid AI Advantage с NVIDIA е активиран в цялото AI портфолио и прави AIбазираните изчисления достъпни навсякъде – с бързина и лекота.

Обхватът на Lenovo Hybrid AI Advantage включва новата Lenovo AI Library – комплексно хранилище на готови за внедряване AI шаблони, които позволяват на бизнеса да въвежда AI решения максимално лесно. AI Library обхваща множество индустрии и бизнес функции, включително маркетинг, IT операции, разработване на продукти и обслужване на клиенти.

Следващата ера на Lenovo Neptune Water Cooling ефективно захранва AI във всякакъв мащаб

Lenovo продължава своя непоколебим ангажимент за сигурна, ефективна хибридна инфраструктура във всяка точка (edge to cloud) и за поставяне на мерител за устойчиви операции с високопроизводителни изчисления (HPC). Новoто семейство ThinkSystem решения предлага до 100% отстраняване на топлината, включително сървъри, които презареждат ефективно, за да осигурят платформата NVIDIA Blackwell и NVIDIA GB200 в компании с всякакъв размер.

Шестото поколение системи за течно охлаждане Neptune вече се разпространява в партньорската екосистема на компанията, позволявайки на организациите навсякъде да изграждат и изпълняват ускорени изчисления за генеративен AI, като същевременно намаляват потреблението на енергия в центровете за данни с до 40%.

AI устройства, решения и концепции, които са по-персонализирани, продуктивни и защитени

Lenovo е безпрецедент в предлагането на разнообразни екосистеми от хибридни AI възможности с най-богатото портфолио на пазара – от персонални компютри, смартфони, смесена реалност, таблети и аксесоари за устройства до сървъри, съхранение и публичен/частен облак. Сега инфузията на AI предоставя хипер-персонализация, ултра-продуктивност и безпрецедентна защита на обработката на данни за работа, образование и лична употреба.

Lenovo представи следващото поколение персонален AI. Чрез вграждане на AI в цялото си портфолио, Lenovo цели да трансформира начина, по който хората работят и общуват, оптимизирайки процесите, насърчавайки безпроблемно сътрудничество и фокусирайки се върху първокласна сигурност. Ключовите анонси на Tech World 2024 отразяват ангажимента на Lenovo към развитието на по-интелигентна технология, която стимулира значимо въздействие и повишава потребителските преживявания в глобален мащаб.

Lenovo представи Lenovo AI Now, локален AI агент, който трансформира персоналните компютри в персонализирани асистенти; новия ThinkPad X1 2-в-1 Gen 10 Aura Edition AI лаптоп, който интегрира задвижени от AI функции за хибридна работа; и Lenovo Learning Zone, софтуерна платформа за лично образование, задвижвана от AI. Освен това, Lenovo представи вълнуващи нови доказателства за концепции като тази с кодовото име Lenovo AI Buddy, визуален интерактивен модул, както и демонстрации на усъвършенствани технологии, включително Workstation AI решения и ThinkShield AI PC сигурност, демонстрирайки своето лидерство в решения от най-висок клас.

Motorola обяви пускането на нови moto ai изживявания в бета тестване, с планове за постепенно разширяване на бета поканите до края на годината. С него компанията повишава и опростява всяко взаимодействие със смартфона с обобщения на личните комуникации при поискване, автоматична идентификация на елементи за действие и генерирана от AI контекстуална информация за заснето съдържание като снимки, например.

Човекоцентрично развитие и новаторски AI за добро

Lenovo представи нови технологии и доказателства за концепции, посветени на овластяване на хората, запазване на културното наследство и подобряване на живота.

Иновациите не са за сметка на нашите ценности и ангажимент към това да сме в полза на нашите разнообразни общности.“, каза Дуг Фишър, главен директор по сигурността и изкуствения интелект на Lenovo. „Комбинираме сигурността и изкуствения интелект във всеки момент и оценяваме всички инициативи на Lenovo за AI, за да гарантираме, че вървим ускорено към бъдеще, което поставя приоритет на поверителността, прозрачността и отговорността.“

Lenovo лансира Alzheimers Intelligence, първият аватар-компаньон за хора, живеещи с Алцхаймер и деменция, използвайки подготвен набор от данни от реални преживявания, за да осигури адекватна подкрепа на хората, изправени пред тази предизвикателна диагноза. Alzheimers Intelligence се базира на инициативата Work For Humankind на Lenovo, която показва как по-интелигентната технология, включително отговорният AI, може да събере хората заедно за едно по-добро общество.

Председателят и главен изпълнителен директор Юанкинг Янг беше посрещнат на сцената с ново комплексно, задвижено от изкуствен интелект комуникационно решение за хора с ALS, комбиниращо AI аватари, технология за проследяване на очите и предсказващи LLMs.

Lenovo и InCor, най-голямата кардиологична болница в Латинска Америка, обявиха клинична платформа за откриване на аритмия, която пренася AI на малко, преносимо IoT устройство за мониторинг в реално време.

 

Посетете страницата на събитието Lenovos Tech World ’24 и прес кита за повече информация.

Технологии