Сирма Груп Холдинг финализира преструктурирането си с цел бъдещото си глобално разширяване

Сирма Груп Холдинг финализира преструктурирането си с цел бъдещото си глобално разширяване

Сирма Груп Холдинг АД финализира стратегическото обединение на шест свои дъщерни дружества: Sciant, Sirma Solutions, Sirma Business Consulting, Sirma CI, Sirma InsurTech и HRM Solutions. Целта на този ход е да консолидира операциите и да засили конкурентоспособността на компанията на световния пазар.

„Комбинирайки разнообразните екипи и техните уникални силни страни, се стремим да подобрим оперативната ефективност, да насърчим сътрудничеството между отделите и да предоставим по-цялостни решения на нашите клиенти“ – споделя Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг – „Тази консолидация ще ни позволи да използваме по-ефективно нашите ресурси и опит, за да предложим още по-високо ниво на иновации и технологични услуги.“

Сливането е насочено към оптимизация на вътрешните процеси, намаляване на оперативните разходи и повишаване на ефективността на разпределение на ресурсите. От компанията заявяват, че това е важен етап в реализирането на нови стойностни предложения и стимулирането на иновации чрез интеграция на споделени ресурси и експертиза.

През следващите две години Сирма Груп Холдинг ще се фокусира върху няколко ключови цели, включително рационализиране на операциите, подобряване на процесите, насърчаване на сътрудничеството и разширяване на присъствието си на глобалните пазари. Част от амбициозните планове на холдинга е и двойното листване на Франкфуртската фондова борса, което ще разшири достъпа до международни капиталови пазари и инвеститори.

„С успешното постигане на тези етапи, Сирма Груп Холдинг ще постави здрава основа за дългосрочен устойчив растеж, който ще създаде значителна стойност за нашите акционери, служители и клиенти“ – добавя Цветан Алексиев.

Бизнес