Moflin: пухкав робот за $400 от Casio

Moflin: пухкав робот за $400 от Casio

Casio започна да приема предварителни поръчки за пухкавия роботизиран домашен любимец Moflin. Той не следва стопанина си из къщи, а изпълнява антистресова роля – роботът може да бъде държан на ръце и гушкан. Така той създава емоционално връзка със собственика, която се изразява в уникални звуци и движения.

Играчката е разработена с участието на японския стартъп Vanguard Industries, но с производството и разпространението ще се занимава само Casio. Цената на Moflin при предварителна поръчка е около $389, а на пазара той се очаква на 2 ноември. Casio предлага и абонамент Club Moflin за $44 на година, в който влиза отстъпка за евентуален ремонт, почистване и даже пълна замяна на косматото покритие.

Casio Moflin не е играчка от сорта на Sony Aibo, а антистресово устройство. Когато бъде държан в ръце, той движи тялото и главата си, сякаш се опитва да се притисне до стопанина. Роботът притежава и някои функции на изкуствен интелект. С времето роботът се опитва да разпознава гласа и маниера на общуване на човека, който най-много взаимодейства с него и изразява отношение със специални звуци и движения.

Moflin развива и собствени симулирани чувства и личност, които с времето могат да се променят. При редовно взаимодействие той изразява щастие, спокойствие и защитеност. Ако Moflin бъде игнориран, той започва да изобразява напрежение, тревожност и тъга, макар и да не досажда с тези си чувства. Емоционалното му състояние може да бъде определено чрез мобилно приложение, откъдето може да бъде регулирана и силата на звука.

Moflin се доставя с малко креватче, в което той “спи” и се зарежда. Напълно заредената батерия на робота позволява 5 часа работа, а самото зареждане отнема 3,5 часа.

Роботика