Google инсталира система против кражби във всички Android смартфони

Google инсталира система против кражби във всички Android смартфони

Google пуска нови функции за защита на Android смартфоните срещу кражба. Две от тези функции – Theft Detection Lock и Offline Device Lock вече се появиха в някои смартфони. Третата – Remote Lock също се появи, но все още не за всички потребители.

Най-ярката функция ще е Theft Detection Lock, която използва изкуствен интелект за блокиране на екрана ако открие в устройството “типични движения, свързани с кражба”. Например, когато телефонът рязко е изтръгнат от ръцете.

Offline Device Lock автоматично блокира екрана на устройството ако то дълго време се намира в офлайн, а Remote Lock позволява на собственика да блокира смартфона с помощта на телефонния номер в случаите, когато не може да влезе в услугата Find My Device с парола.

Към момента функциите Theft Detection Lock и Offline Device Lock се поддържат от всички устройства с OS Android 10 и по-нова, докато за използване на Remote Lock е достатъчен и Android 5. Ако обновлението още не е достъпно, може да опитате да обновите Google Play Services. Но както е известно, Google пуска новите функции постепенно и трябва просто малко да се изчака.

Софтуер