TCL представи първия работещ смартфон, който може да се сгъва на три

TCL представи първия работещ смартфон, който може да се сгъва на три

Първият в света работещ сгъваем смартфон с два шарнира беше представен от компанията TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology) на изложението Society for Information Display (SID) 2024. Преди пет години, през 2019 г, компанията показа неработещ прототип с подобна конструкция.

В телефона се използва дисплей, сгъващ се на две места. В разтворено състояние диагоналът на устройството е 7,85 инча. Уникалният механизъм позволява сгъването му както във формата на буквата G, така и във формата на Z.

Смартфонът е снабден със Sensor Under Panel (SUP), осигуряващ триизмерно разпознаване на лица с помощта на датчици, разположени под дисплея. Тази функция може да се използва за разблокиране на устройството и мобилни плащания.

Екранът поддържа LTPO, което позволява да се регулира честотата на обновяване от 1 до 120 Hz и осигурява ниска консумация на енергия. Според твърдения на TCL, дисплеят е разчетен за дълъг срок на експлоатация. Кога компанията смята да пусне новия смартфон на пазара засега остава неясно.

Технологии