Xiaomi представи евтино устройство за лазерно гравиране

Xiaomi представи евтино устройство за лазерно гравиране

Китайската компания Xiaomi представи портативно устройство за лазерно гравиране. То се управлява от смартфон и позволява да се гравират рисунки с висока резолюция върху различни материали.

Мощността на лазера е 3 вата и той може да работи с различни повърхности, включително дърво, стъкло, кожа, пластмаса. Дебелината на линията е 0,25 мм, което позволява да се гравира изображение с относително висока резолюция. Устройството е снабдено и със система за двойна автоматична фокусировка.

Апаратът се сгъва и не заема много място при съхранение. При работа той автоматично определя разстоянието до работната повърхност и коригира мощността. В комплекта влиза защитен капак и очила за защита на очите. За управлението на гравьора трябва да се свали специално приложение. В него се избира тъпът повърхност, нивото на детайлизация и други параметри.

Лазерният гравьор на Xiaomi все още не се предлага на пазара – компанията събира средства за неговото производство на китайска краудфъндинг платформа. Очаква се, че пазарната му цена ще е около $200.

Технологии