LG представи прозрачна антена за автомобили

LG представи прозрачна антена за автомобили

LG Electronics ще представи прозрачната си антена за автомобили на CES 2024. Прозрачната антена, която се нанася директно върху стъклото на автомобила, е разработена в сътрудничество с известния френски производител на стъкла Saint-Gobain Sekurit. Трансформиращата телекомуникационна технология, прозрачното телематично решение на компанията, се очаква да предизвика истински фурор в бързо развиващия се сектор на мобилността, като същевременно засили позициите на LG на пазара на автомобилните решения.

Автомобилната индустрия, в която електрическите превозни средства вече са стандарт, а се очаква скоро да навлязат и автономните и софтуер-базирани превозни средства, се нуждае от революционни решения в сферата на свързаността. Тази трансформация изисква смели и нестандартни телекомуникационни пространства, способни да обменят данни в реално време във високотехнологични лични пространства.

Проектирана за съвместимост с различни видове стъкла и конструкции на автомобили, прозрачната антена на LG ще се предлага като решение за поставяне върху стъкло или в стъкло. Широкото повърхностно приложение на антената от лентов тип гарантира надеждна телекомуникационна производителност и осигурява възможност за справяне с увеличения мрежов трафик. Най-новата телематична иновация на LG е изключително адаптивна и предлага подобрена връзка с 5G, GNSS (Global Navigation Satellite System) и Wi-Fi.

Прозрачната антена може да се интегрира безпроблемно в предното стъкло на автомобила или в стъкления покрив. Това означава, че не се налага производителите на автомобили да правят какъвто и да е компромис с дизайна при разработването на нови модели, тъй като отпада необходимостта от прилагането на типичните за конвенционалните антени корпуси. Лентовата антена включва повече от 80 патентовани иновации на LG, включително възможността за проектиране на прозрачни модели антени и технологията за прозрачни електроди. LG, в партньорство със Saint-Gobain Sekurit, подобрява целостта на продукта, като разработва метод за монтиране на прозрачната антена върху стъкло. Водещият производител на стъкло оборудва електрически превозни средства в цял свят.

Имаме удоволствието да представим нашето интелигентно стъкло с технологията на LG за прозрачна антена“, споделя Тибо Хайц, директор Innovation and R&D в Saint-Gobain Sekurit. „В сътрудничество си с LG, лидери в областта на решенията за автомобилни компоненти, ние заедно поставяме началото на развитието на телекомуникациите в автомобилите. Нашата обща цел е да осигурим обогатена и уникална среда във всеки автомобил, осъществявайки бъдещето на мобилността.“

Създадена благодарение на тясното ни партньорство със Saint-Gobain Sekurit, прозрачната антена е продукт от следващо поколение, който доказва изключителните си комуникационни характеристики за автомобилни приложения чрез автомобилни тестове“, казва Еун Сеок-хюн, президент на LG Vehicle component Solutions Company. „Като световен лидер в областта на телематиката и автомобилните решения, LG се ангажира да развива своите технологични възможности и ще продължи да въвежда нови решения, които стимулират развитието на мобилността.“

Технологии