Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии и Софийският университет стартират нов сезон на общата си магистърска програма

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии и Софийският университет стартират нов сезон на общата си магистърска програма

Завършилите студенти от последните 4 години учредиха свой Алумни клуб.

От 1-ви декември започва записването за новия сезон на съвместната магистърска програма на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Стопанския факултет на Софийския университет. Магистратурата, посветена на изнесените услуги, съществува от 2019 година и до сега през нея са преминали 60 студента. Програмата е двусеместриална, като формата на обучение е редовна и занятията ще се провеждат вечер и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора. Кандидатстването в нея е отворено до 30 януари, като няма изискване за завършена икономическа специалност.

Горд съм, че успяхме да създадем една общонст от лидери. Качеството на обучението в общата ни магистърска програма се дължи до голяма степен на партньорството ни с AIBEST. За да превърнем учащите в нея в истински професионалисти, всяка дисциплина в програмата има минимум два гост лектора, които са представители на бизнеса.“, коментира доц. д-р Николай Нетов от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

В AIBEST вярваме, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България, както и за развитието на цялата ни индустрия. Най-важния фактор за успех на една компания не е цената на предлаганата услуга, не е и добавената стойност, която създава, а човешкият й потенциал и неговата амбиция. Именно той задава посоката и ръководи процеса към успешното й развитие. Изграждането на умения и компетентности на база решаването на реални бизнес казуси от нашата сфера са в основното на общата ни магистърската програма. Затова съм сигурен, че чрез нея ние създаваме бъдещите лидери в индустрията ни.“, допълни Иван Русев, R&D директор в Experian България и член на борда на директорите в AIBEST.

С обявяването на предстоящия нов сезон на магистиръската програма, бяха връчени дипломите на последните 10 завършили студенти, както и беше учреден Алумни клуб на успешно преминалите програмата.

Следващите 10 години ще са белязани от знака на преквалификацията. Тя ще се води от бизнеса, а не от университетите. Създаването на Алумни клуб на нашата магистърска програма е важно за всички, защото запазването на контактите между съмишленици е в основата на успеха на нашата бързоразвиваща се индустрия.“, добави Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions и челен на борда на AIBEST.

При учредяването на Алумни клуба част от завършилите магистърска програма студенти споделиха своята мотивация да се запишат именно в тази програма, както и ефекта от придобитите знания за успешното им кариерно развитие. Всички те изтъкнаха приноса на Хриситна Георгиева от HP Inc, която е двигател за съдаването и устойчивото развитие на магистърската програма и курса за след дипломна квалификация в сферата на изнесените бизнес услуги.

Подробности за магистърската програма могат да бъдат намерени на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“.

Бизнес