Проведоха турнир по Doom на роботизирани косачки за трева

Проведоха турнир по Doom на роботизирани косачки за трева

Къде само не е инсталиран култовият шутър Doom от id Software — на трактор, на клавиша Backspace, на играчка за елха, в приложението Notepad и т.н. Сега към този списък се присъединяват и косачките за трева на шведската компания Husqvarna.

Става дума за роботизираните косачки AM 430X NERA с цена €3800, които са снабдени с цветен дисплей с висока резолюция. Husqvarna си сътрудничи с Bethesda по повод 30-годишния юбилей на серията Doom.

Копчето за избор отговаря в Doom за завъртане на камерата и стрелба (след натискане), а с бутоните се върви напред и настрани. Смяна на оръжията в движение в тази версия не е предвидено, но такава е цената за игра на косачка за трева. В допълнение към основните игрови възможности на Doom на AM 430X NERA, благодарение на вградения в косачката Wi-Fi модул може да се играе и в мултиплейър във формат “1-1”.

За да покаже работоспособността на концепцията, Husqvarna демонстрира AM 430X NERA с инсталиран Doom на шведския фестивал Dreamhack Winter 2023, където организира състезание с играта. Наградите за първо, второ и трето място, разбира се са косачки за трева.

Любопитно