HP представи Spectre Fold – 17-инчов компютър със сгъваем екран

HP представи Spectre Fold – 17-инчов компютър със сгъваем екран

HP представи Spectre Fold – най-тънкия и лек сгъващ се 17-инчов компютър. Устройството тежи 1360 грама и може да се трансформира в 12,3 инчов лаптоп, 17 инчов настолен компютър или гигантски таблет. Стартовата цена на модела е $4999,99.

Spectre Fold има разпознаваемия дизайн на HP Spectre и много прилича на другите сгъваеми устройства на компанията. В разгънат вид той представлява 17-инчов таблет. Ако го поставим на бюрото с отворена задна подпора той се превръща в 17 инчов моноблок. Ако ако се сгъне на две и върху долната половина се положи безжична магнитна клавиатура, превръща се в 12,3 инчов лаптоп. Основната идея се заключава в по-голямата универсалност на устройството, включително използване на голям екран.

Според HP, Spectre Fold е “първият в света сгъваем компютър с вграден изкуствен интелект за осигуряване на безопасност, добро самочуствие и управление с жестове”. Компанията обещава система за екранни напомняния, “безконтактно управление на съдържанието” и засичане на присъствието на потребителя за разблокиране на устройството.

Spectre Fold използва 10-ядрен процесор Intel Core i7-1250U, 16 GB оперативна и 1 ТВ SSD. OLED дисплеят е със съотношение на страните 3:4 и резолюция 1920 х 2560 точки. В рамката на екрана е вградена камера GlamCam. С едно зареждане на батерията устройството може да работи до 12 часа.

Хардуер