LG CLOi ServeBot: за надеждно и лесно обслужване на клиентите

LG CLOi ServeBot: за надеждно и лесно обслужване на клиентите

С шест колела и независимо окачване, най-новият автономен робот за сервиране на LG предлага подобрено обслужване в обекти с хранителни стоки.

LG Electronics (LG) представи най-новия си LG CLOi ServeBot (модел LDLTR30) – интелигентен робот за обслужване, удобен за места, предлагащи обслужване на клиенти, в това число и ресторанти. Отличаващ се с бърза и стабилна система за автономно управление, която може да се справя с различни видове настилки, както и с модернизиран дизайн с подобрени функции, LG CLOi ServeBot гарантира надеждно предоставяне на услуги. Новият модел има и функция за съпровождане, която помага на клиентите да се ориентират, което позволява на персонала да отделя повече време за управленски и административни задължения.

Couple In Love. Happy Smiling Elegant Young People Celebrating Anniversary Or Valentine’s Day And Having Romantic Dinner Or Lunch Together In Gourmet Restaurant. Romance, Relationships Concept.

Пуснат на пазара за първи път в началото на 2020 г., LG CLOi ServeBot е проектиран да се използва на обществени места като ресторанти, болници и офис сгради, за да помага на хората, без да има нужда от човешка намеса, и е оптимизиран за персонално обслужване на клиенти. Най-новата версия предлага подобрени характеристики на движение с 6 колела и независимо окачване, което позволява стабилна работа върху различни видове настилки, включително килими и брайлови блокчета. Освен това разполага с 3D камера и сензор за откриване на светлина и обхват (LiDAR). Това дава възможност на CLOi ServeBot да транспортира сигурно напитки и ястия, включително супи и нудли, дори когато се движи по повърхности с наклон до 5 мм (0,2 инча). Освен това, тази усъвършенствана технология позволява на CLOi ServeBot да се движи безпроблемно по препятствия, като гарантира, че никой от ценния му „товар“ няма да бъде засегнат.

Новият LG CLOi ServeBot също така осигурява по-голям капацитет за съхранение и гъвкавост. Четирите му лесни за достъп рафта (21 x 17 инча) – включително един, който може да се използва като основно чекмедже – могат да се справят с товар до 40 килограма. Подобреният LG CLOi ServeBot предлага допълнително удобство с горните си отделения и поставки за чаши, като разполага и с допълнително долно чекмедже, което може да се използва за съхранение на предмети като салфетки и прибори. За допълнителна гъвкавост, рафтовете на LG CLOi ServeBot са подвижни и могат да се регулират нагоре или надолу в диапазон от 71 мм. (2,8 инча).

Най-новият CLOi ServeBot на LG осигурява по-интелигентно обслужване благодарение на големия си 10,1-инчов дисплей и вградената система за управление на съдържанието. Потребителите могат да адаптират автономния робот за конкретен сценарий на използване, като избират подходящо изражение на лицето и показват видеоклипове, изображения или текст. По този начин LG CLOi ServeBot може да съобщава на клиентите подходяща информация, като например препоръки за меню или промоции в магазина, а също и да рекламира услуги от партньорски компании. Освен това LG CLOi ServeBot може да се използва за развлекателни цели, като например показване на персонализирано съдържание за специални събития и тържества. Нещо повече, новите сервизни роботи на LG комуникират помежду си, за да координират движенията си; това улеснява плавната и ефективна работа в обекти за хранителни стоки.

„LG CLOi ServeBot е надежден партньор, който може ефективно да изпълнява различни задачи за предоставяне на услуги – от обслужване и насочване на клиенти до осигуряване на интересни забавления и полезна информация“, каза Ро Кю-чан, вицепрезидент и ръководител на отдела за роботи в LG Electronics Business Solutions Company. „Използвайки автономната роботизирана технология на LG, ние ще продължим последователно да предоставяме нови и вълнуващи преживявания, които носят по-голяма стойност на нашите клиенти.“

В момента новият CLOi ServeBot на LG се предлага в Съединените щати и Япония, като в бъдеще се планира да бъде пуснат в световен мащаб.

Роботика