HUAWEI стартира глобалния конкурс за мобилна фотография XMAGE Awards 2023

HUAWEI стартира глобалния конкурс за мобилна фотография XMAGE Awards 2023

Huawei обяви официалния старт на годишните награди HUAWEI XMAGE Awards 2023. Тазгодишният конкурс празнува вдъхновението и креативността, уловени чрез невероятни снимки и видеоклипове с устройства на Huawei от цял свят.

От първото му издание през 2017г. Досега в него са участвали потребители от над 170 държави и региони, изпращайки близо 4 милиона свои творби. Така HUAWEI XMAGE Awards се превръща в самостоятелно културно събитие, съдържащо част от човешката история през гледната точка на хората по целия свят.

Заснеми и вдъхнови: Нова посока за XMAGE Awards

Тазгодишните награди XMAGE Awards канят фотографи от цял свят – любители и професионалисти – да потърсят вдъхновение в своята фотография. Тазгодишната тема „Вдъхнови света“ дава шанс на потребителите на смартфони Huawei да творят в собствения си фотографски стил, да уловят и споделят своите моменти на вдъхновение.

Подобно на своя съименник, XMAGE Awards отново се концентрира върху вдъхновението и иновациите в изкуството на фотографията. Името на конкурса е вдъхновено от Huawei Imaging Research & Development arm XMAGE – звено, отговарящо за непрекъснатото развитие и иновации и ангажираността на Huawei в областта на мобилните изображения, които предоставят необикновено мобилно фотографско изживяване за потребителите по цял свят.

Стартирала през 2022г., марката XMAGE се фокусира върху оптичната система, механичната структура, технологията и обработката на изображения във фотографията. И четирите стълба на XMAGE сега формират принципите на новата и предстояща технология за камери за смартфони на Huawei, като най-новата камера с ултраширока бленда на HUAWEI Mate 50 Pro и телефото камерата с ултра осветеност на HUAWEI P60 Pro.

Нова Night Walk категория за заснемане на чудеса в тъмното

Тази година конкурсът набляга върху вдъхновяващата креативност със следните категории: Night Walk, Portrait, Art & Fashion, Outdoor, Hello Life, Storyboard, Action и Storytelling. От тях Night Walk е най-новата категория, която насърчава потребителите да снимат скритите чудеса на нощния живот, използвайки гамата от водещи в индустрията функции на камерите на Huawei.

Атрактивни награди, ново жури и допълнителна информация за конкурса

Тази година отличилите се кандидатури ще бъдат разделени по следния начин: 3 носители на Голямата награда, 24 победители в категория, 27 подгласници и 5 почетни награди ще бъдат раздадени по време на състезанието. Победителите могат да получат до 10 000 щатски долара парична награда.

За участие в състезанието е поканен и нов съдийски състав. Това включва петима известни професионални съдии с разнообразни професионални гледни точки и опит: Чен Сяобо, вицепрезидент на Китайската асоциация на фотографите; китайският моден фотограф Пей Тонгтонг; португалски пейзажен фотограф Хосе Рамос; Австралийският портретен фотограф Джесика Хромас; и Ли Чангжу, вицепрезидент на маркетинговия отдел за потребителски стратегии в HUAWEI Consumer Business Group.

Подаването на заявки за участие в XMAGE Awards ще приключи в 23:59 (GMT+8) на 15 август 2023 г. Очакваме с нетърпение вашето творби, за да видим как креативността ви оживява.

Потребителите могат да посетят унифицирания глобален сайт на XMAGE Awards 2023 за кандидатстване. Кандидатурите трябва да бъдат изображения или видеоклипове, заснети с мобилен телефон Huawei като няма ограничения за времето на създаване или моделите на мобилното устройство.

За повече информация и правила и условия на конкурса, както и за подаване на кандидатура, моля посетете уебсайта: https://gallery.consumer.huawei.com

Бизнес