Bang & Olufsen представи саундбар Beosound Theatre

Bang & Olufsen представи саундбар Beosound Theatre

Създаден от датската аудио марка Bang & Olufsen с амбицията да бъде най-мощният и потапящ саундбар в света, Beosound Theatre е иновативен и безупречно изработен саундбар от висок клас, който осигурява мощта на многокомпонентно домашно кино в единичен продукт.

Beosound Theatre изцяло предефинира кинематографичния звук в дома. С мощен звук, усъвършенствана технологична платформа и модулен дизайн, ние предлагаме потапянето на конфигурация с много говорители в един саундбар, който безпроблемно се съчетава с всеки екран ”, каза Kristian Teär, Изпълнителен директор на Bang & Olufsen и продължи:

С Beosound Theatre освобождаваме целия потенциал на висококачествените стрийминг услуги, които са достъпни за потребителите и носят магията на кинематографичното изживяване у дома. В същото време той е създаден да работи в продължение на десетилетия, благодарение на своя модулен дизайн, който позволява да ъпдейтвате, вместо да заменяте този красив саундбар ”.

Цяло кино в един красив саундбар

Beosound Theatre идва с 12 говорителя, включително два специално създадени 6,5” ууфера с дълъг ход на мембраната и 800 вата изходна мощност, която позволява достигане на звуково ниво от 112dB. Чистотата на речта е поверена на централен канал със собствен дизайн, където високочестотният говорител е монтиран директно пред средночестотния. Подравняването на тези говорители гарантира по-добро разпределение на звука, което повишава качественото аудио преживяване за всеки в помещението и директно е проектирано за оптимизиране на качеството на речта.

Надграждайки технологиите Beam Width и Beam Direction Control, които са разработени за топ модела говорители Beolab 90 на Bang & Olufsen, Beosound Theatre предлага нова триизмерна звукова картина в резултат на патентованата комбинация от директни, странични и насочени нагоре говорители. Това означава, че говорителите работят заедно не само за да произвеждат звук, но и за да контролират широчината и посоката на звуковото поле.

Първоначално разработихме Beam Width и Beam Directivity Control за Beolab 90, за да намалим ефекта на отраженията от стените спрямо позицията на слушане. Реално да накараме стените да изчезнат. В Beosound Theatre използваме технологията, за да насочим звука встрани от слушателя, което увеличава възприятието за пространство и дава много по-потапящо преживяване”, каза старши технологичният специалист Jakob Dyreby.

ТВ преживяване за почти всеки екран

Bang & Olufsen е марка, известна с уникалния си подход към изработката и дизайна. Потребителите могат лесно да трансформират саундбара във вариант за монтаж на стена или като самостоятелно стоящ обект. По този начин той не заема повече място от наличния телевизор.

Модулният дизайн е приложен и спрямо други компоненти на саундбара (напр. капака), които са заменяеми. Алуминиевите „крила“ могат да бъдат разширявани, ако телевизионният екран порасне във времето.

Интерфейсната планка е моторизирана и формира безупречна връзка между стойката и телевизионния екран. По този начин интелигентно се скрива целият кабелен безпорядък и телевизорът изглежда като интегриран. Гърбът включва и отделение за допълнителни смарт устройства и прибиране на дългите кабели.

От саундбар към саундцентър

Независимо, че Beosound Theatre е мощно интегрирано решение, той може да еволюира като отделен звуков център, което дава нови възможности за изграждане на домашно кино. Със седем вградени изхода и поддръжка на до 16 външни говорителя, той може да бъде сърцето на пълноценна Dolby Atmos 7.1.4 съраунд конфигурация. В такава конфигурация, Beosound Theatre работи като централен говорител, който слива Dolby Atmos декодирането и специално настроената последваща обработка на сигнала със собствения алгоритъм True Image на Bang & Olufsen, за да постигне най-доброто от говорителите на Bang & Olufsen.

В допълнение, Beosound Theatre идва с нова система за управление на басите, която няма аналог. Докато другите системи изпращат ниските звуци към най-мощния говорител – обикновено събуфера – Beosound Theatre използва всички говорители Bang & Olufsen в системата и те работят като един. Това не само дава максимален потенциал на цялата конфигурация, но помага за контролиране на резонансите в стаята и гарантира, че различните говорители работят съвместно, а не в противовес.

Можете да купите Beosound Theatre като саундбар и по-късно да добавите чифт задни говорители като Beolab 28 в триъгълна конфигурация, която осигурява невероятно пространствено звуково представяне, докато продължава да следва целта за минимум продукти, бъркотия и компромис във вашето пространство. Всичко, което е нужно, е да ги свържете. Тази гъвкавост означава, че нашите клиенти не са ограничени от тяхното първоначално решение за покупка, и това от своя страна помага за удължаване на живота на Beosound Theatre и увеличава вероятността той да бъде притежаван от повече от един човек каза Старши технологичният специалист Jakob Dyreby.

Вдъхновен от грациозността на лодките

Beosound Theatre продължава дизайнерската философия на обичани продукти на Bang & Olufsen, като Beolab 8000, Beolab 18 и Beolab 28, които се фокусират върху представянето на обемни и тежки предмети, балансиращи върху връх на карфица.

Проектиран като отражение на леката грациозност на платноходките, Beosound Theatre има подобен на кил дизайн, вследствие на което изглежда като подпрян на алуминиев бръснач, плаващ из въздуха като една флуидна форма.

Илюзията е артистично създадена с помощта на познанията за алуминия във фабрика 5 на Bang & Olufsen в Struer, Дания. Средният екструдиран профил на алуминия е полиран и анодизиран с две капачки в краищата, които са формовани като извита форма и разделени на четири. Това позволява на извития ръб на продукта безпроблемно да пасне на плоския профил на саундбара, създавайки едно общо парче.

Капакът от солидни дъбови ламели е изработен в семейна фабрика в Дания и перфектно пасва на фамилията говорители Beolab на Bang & Olufsen като Beolab 18, Beolab 28 и Beolab 50. Дизайнът на ламелите, които се вклиняват по местата си без да са залепени, позволява те да бъдат лесно разглобени или заменени, а текстилната версия е проектирана да бъде визуално по-мека и да се слее лесно с всеки интериор.

Лесно конфигуриране с Roomsense технология

Beosound Theatre идва с новата технология за конфигуриране на Bang & Olufsen, наречена Roomsense. Посредством разполагането на външен микрофон в позицията на слушане, Beosound Theatre работи с приложението Bang & Olufsen App, за да измери разстоянието от слушателя до саундбара. Освен това, той ще определи ролята на всеки говорител в зависимост от различните разположения, ще се погрижи за компенсирането на звука, ако е разположен свободно, на стена или в ъгъл, както и за цялостната корекция за конкретната стая, за да се избегнат нежелани резонанси.

С Roomsense всеки може да направи перфектната конфигурация за секунди. Също толкова важно е, че това позволява всякакво разположение на говорителите, така че хората да декорират домовете си, както желаят, а не на база изискванията към разполагането на стандартни говорители ”, каза още Jakob Dyreby.

Сслушане от следващо поколение – за следващите поколения

Beosound Theatre не само почита предишните продукти на Bang & Olufsen с техния неподвластен на времето дизайнерски език, но идва със собствената софтуерна платформа на Bang & Olufsen, наречена “Mozart”. Тя продължава наследството на съвместимите връзки и гарантира, че саундбарът може да се свърже безпроблемно с продукти, датиращи назад във времето чак до 1986 г., което позволява създаване на домашна аудио конфигурация с различни поколения продукти.

Цена и наличност

Beosound Theatre е наличен в изпълнение с премиум дърво или текстилно покритиеЦените започват от 12 299 лв. с ДДС.

Технологии Хардуер