Legrand Bulgaria представи най-новите си решения за умен дом

Legrand Bulgaria представи най-новите си решения за умен дом

Classe 300EOS /EOS – Evolution Of Smart/ обединява удобство, контрол и сигурност за дома в едно устройство.

Legrand България представи иновативни решения за умен дом на специално демонстрационно събитие пред свои партньори, инвеститори, архитекти, дизайнери и представители на медиите. Гостите имаха възможност лично да изпробват възможностите на новия смарт видео панел Classe 300EOS with Netatmo. Той е първият с вграден гласов асистент Amazon Alexa за по-лесен и удобен контрол.

Предимствата и усъвършенстваната функционалност на новите решения за умен дом бяха представени от Людмил Даскалов, управител на Legrand България, Димитър Митков, мениджър „Проекти“ в Legrand България и Ваня Иванова, маркетинг мениджър на Legrand България.

Новият 2-проводен handsfree видео панел Classe 300EOS with Netatmo с Wi-Fi свързаност има редица функционалности, с които осигурява удобство и сигурност на обитателите на дома по всяко време и навсякъде. Със специално разработеното смартфон приложение Home + Security, освен видеодомофонните обаждания, може да се управляват и други устройства на Legrand и Netatmo, като така се създава бързо и лесно цялостна система за автоматизация и сигурност на дома.

Отличителен модерен дизайн

Classe 300EOS with Netatmo има изчистен съвременен дизайн, в отговор на изискванията на модерните интериорни решения. Той е с вертикална ориентация, ултра тънък и леко извит. Разполага с 5-инчов сензорен дисплей и функция за автоматично центриране за по-добра видимост на посетителите. За визуалните си качества, продуктът е отличен с награда за дизайн iF Design Award 2021.

Видеодомофонна система и функции

LED индикаторите на смарт видео панела показват състоянието на Wi-Fi връзката и известия от свързаните устройства и системи – пропуснати обаждания, съобщения и друга системна информация. Налични са и сензорни бутони за интеракция с Alexa. Видеодомофонните функции позволяват активиране на камерите, отговаряне на обаждания, отваряне на вратата и др. Меню „Любими“ включва най-често използваните в дома действия.

Единен хъб за управление на всички възможности на умния дом

Иновативният видео панел играе ролята на сървър или гейтуей, който управлява останалите устройства за умен дом и системи, с които разполагате вкъщи, сред които осветление, отопление, щори, контакти и др. Функции „Комфорт“ включват дигитално и гласово управление, контрол на осветлението, жилищната автоматизация, различни сценарии и безжични модули за управление. По отношение на енергийната ефективност, Classe 300EOS with Netatmo позволява непрекъснато измерване и пестене на електроенергия и контрол на температурата в дома. Възможностите на видеодомофонната система позволяват отключване на входната врата и управление на входния панел. Функциите за сигурност, подсигурени от Netatmo, обхващат умни камери, датчици за врати и прозорци, видеозвънец, вътрешна сирена, аларма за дим и др.

Управление на дома от разстояние

Благодарение на приложението Home + App Suite, включващо Home + Security и Home + Control, е подсигурена двупосочна връзка с дома и възможност за дистанционен контрол на всички свързани системи и устройства. От една страна, Classe 300EOS with Netatmo изпраща видео известия, например при необичаен опит за достъп до дома. В същото време, потребителите могат да задават команди, които да се пренасочват към свързаните с устройството системи в дома. Например, може да се зададе определена температура, която климатизацията да подсигури преди прибиране на живущите в дома, или могат да се деактивират определени електроуреди, за да се предотвратят инциденти при ползването им от деца.

Първият видео панел с вграден гласов асистент Alexa

Контролът на видео панела е значително усъвършенстван с добавянето на гласови команди. Това позволява на потребителите да създават персонализирани графици за работа на свързаните устройства, да възпроизвеждат музика, да ползват удобно всички Smart Home функции и да имат на разположение надежден домашен иконом.

Видеодомофонна система и сигурност в едно

С помощта на приложението Home + Security, освен видеодомофонните функции, може да се управляват и продуктите за сигурност Netatmo, като така се формира бързо и лесно цялостна система за автоматизация и сигурност. На дисплея на новия смарт видео панел Classe 300EOS се виждат всички камери Netatmo в реално време за повече спокойствие и контрол на достъпа до дома.

Технологии Хардуер