В Япония стартираха услуга за чадъри под наем

Съвременните средства за идентификация и следене на потребителя позволяват да се създават услуги за даване на различни неща под наем – автомобили, велосипеди, тротинетки, без сложни организационни разходи за персонал и инфраструктура. За да не останат по-назад, японци създадоха услуга за чадъри под наем.

Дъждовете в Япония са често явление, а цената на хубав чадър е доста ниска – към $4,5. По тази причина чадърите често се губят или даже биват оставяни в кафенета и на железопътните гари. Така след дъжд служителите са принудени да събират множество изоставени чадъри, които впрочем не се рециклират. Именно купищата чадъри след дъжд е призван поне да намали новият проект на управлението ЖП гарата в Токио.

Иновативните чадъри iKasa са на компанията Nature Innovation Group и те могат да бъдат отворени чрез приложение в смартфона, след което местоположението им започва да се следи. Таксата за отключване е минимална – около 74 цента за денонощие.  Новите чадъри се отличават и с особен дизайн – на тях е нанесена карта на Токио. Пилотният проект предполага създаване на 41 точки за наемане и предаване на чадъри iKasa в Токио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *