Tesla представи нова версия на соларните панели за покриви

Tesla представи новото поколение слънчеви колектори, предназначени за монтиране на покривите на сгради. Според твърденията на компанията, новите панели ще струват по-евтино в сравнение с обикновения покрив, на който се поставят стандартни слънчеви колектори.

Tesla вече е започнала масово производство и инсталация на новите соларни панели. Компанията се надява, че ще успее да инсталира такива колектори на 1000 сгради седмично. Отбелязва се, че новата версия на панелите е усъвършенствана в сравнение с предишните модели, конструкцията е по-проста, енергоефективна и евтина.

Минималната площ, на която могат да се поставят новите соларни панели на Tesla е 186 кв.м. Покупката и монтажът на цялото необходимо оборудване за покрив с такава площ ще струва $42 500. От компанията отбелязват, че инсталирането на соларни панели има финансов смисъл, ако покривът вече се е износил и се нуждае от ремонт. Тоест, компанията не само предлага да постави слънчеви колектори, а изгражда изцяло нов покрив. 

Новите панели са покрити със закалено тъмно стъкло. Компанията дава 25 години гаранция за покрива и новите панели. Към момента е достъпен само един вариант на дизайна, но в бъдеще Tesla обещава нови варианти на всеки 6-9 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *