Google представи смарт колонката Nest Mini

Google представи своята нова безжична смарт колонка Nest Mini. Независимо, че устройството визуално по нищо не се различава от предишния модел, това вече е “по-умно”, звукът му е по-силен, а корпусът е изработен изцяло от рециклирани пластмасови бутилки.

Все пак има някои малки промени в конструкцията на корпуса. На задната повърхност има отвор, позволяващ Nest Mini да бъде закрепена на стената, докато предишният модел можеше да се ползва само в хоризонтално положение. Когато потребителят поднася ръка към колонката, светват светодиоди, осветяващи елементите за регулиране на силата на звука.

Адиото също е по-съвършено. Според разработчика, колонката осигурява два пъти по-мощен бас в сравнение с предишния модел. Освен това, Nest Mini се чува по-добре в стая с постоянен шум, тъй като устройството самостоятелно регулира силата на звука. В конструкцията е добавен трети микрофон, позволяващ по-точно да се разпознава гласът на потребителя.

Вероятно най-голямото нововъведение е появата на виртуалния помощник Google Assistant. Колонката от първо поколение Home Mini обработваше командите чрез облачна платформа, докато Nest Mini изпълнява множество задачи, опирайки се на вграден чип за машинно обучение. 

Nest Mini ще се предлага в няколко разцветки. Тя ще излезе на пазара на 22 октомври, цената ще е $49.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *