Essential Phone 2: “съвсем нов тип смартфон”

През миналия месец компанията Essential потвърди, че вторият смартфон от създателя на Android Анди Рубин се намира на стадий тестове. Сега Рубин сподели снимки на Essential Phone 2, който впрочем изглежда доста странно.

На външен вид смартфонът прилича на дистанционно управление с издължен сензорен дисплей. В левия горен ъгъл е разположена предната камера. По целия си периметър екранът е обкръжен от рамка с еднаква широчина. 

На снимките виждаме такива приложения, като Календар, Карти, Прогноза за времето Spotify и Uber. Генералният директор на Essential Анди Рубин нарича форм-фактора на устройството “коренно различен”.

На задния панел на следващия Essential Phone е разположена голяма камера и под нея вдлъбнатина, която вероятно представлява сензор за пръстови отпечатъци. Отдясно се намират бутоните за включване и тези за регулиране на силата на звука. Прототипът е реализиран в четири цвята от материала GEM Colorshift, който прелива в различни оттенъци.

Компанията твърди, че това е смартфон от съвършено нов тип, който преосмисля визията за мобилните устройства. Остава само да изчакаме и характеристиките на Essential Phone 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *