Opel представи изцяло електрическа Corsa-e

Opel представи изцяло електрически автомобил Corsa-e. Електромобилът има динамичен външен вид и запазва компактните размери на предишните поколения.

При дължина 4,06 метра, Corsa-e остава практичен 5-местен автомобил. Тъй като Opel е дъщерна компания на френския производител Groupe PSA, външният облик на Corsa-e има общи черти с Peugeot e-208. Новият електромобил е снабден с отзивчива система за управление, а съвременният дизайн на купето може да бъде допълнен с кожен салон.

В конструкцията на Corsa-e е използван батериен блок с мощност 50 kW, който осигурява пробег до 330 км. За 30 минути зареждане може да се възстанови до 80% от енергията на батерията.

Corsa-e има двигател с мощност 136 к.с. и въртящ момент 260 N.m. Водачът може да избира между режимите Normal, Eco и Sport. Електромобилът ускорява от 0 до 50 км/ч за 2,8 сек., но до 100 км/ч – за 8,1 сек.

Corsa-e ще се предлага със 7 или 10 инчов сензорен дисплей и система за спътникова навигация. Новият електромобил на Opel ще излезе на пазара до няколко седмици, цената му засега не е съобщена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *