Виртуалните модели завземат модната индустрия

Моделът с розови коси Имма стремително набира популярност в Instagram. Селфи в модно облекло и снимки в уличен стил вече ѝ донесоха над 50 000 почитатели. Имма обаче не е човек, а реалистичен виртуален образ, създаден от компанията ModelingCafe.

Имма изглежда много по-реална от повечето виртуални личности в Instagram. Това е свързано с факта, че създателите са отделили особено внимание на кожата на кибер-момичето и съответното осветление. Освен това, казва си думата опитът на дизайнерите от ModelingCafe, които преди са работили над филмите “Кингсглейв: Последна фантазия XV” и “Годзилла: Възраждане”, както и над видеоиграта “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”.

Наскоро Имма засне рекламна фотосесия за козметичната компания Kate – снимките бяха публикувани на сайта на култовото британско списание i-D. Заедно с Имма на снимките присъстват две реални момичета-модели, които обаче не могат да бъдат различени от виртуалното момиче.

За да добави реалистичност в проекта, изданието даже е провело типично рекламно интервю с всичките три модела. В него Имма признава, че обича песента на Бьорк “All is Full of Love”. Разбира се, отговорите на кибер-момичето бяха написани от хора, но едва ли е далеч денят, когато виртуалните модели ще могат самостоятелно да преминават интервюта, пише Engadget.

И накрая ще отбележим, че Имма е чисто комерсиален продукт. Неговите създатели възнамеряват да “дават под наем” модела на различни компании. В бъдеще Имма ще бъде научена не само да позира на снимки, но и да се снима във водеоклипове, твърдят от ModelingCafe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *