Ford ще пусне изцяло електрически кросоувър през 2020 г

Ford обяви плановете си за създаването на електрически автомобили. До 2020 г компанията ще инвестира в тази област 11 млрд долара. Ще бъдат разработени 40 електрифицирани коли, при това 16 от тях ще за изцяло електрически.

През 2020 г на бял свят ще се появи електрически кросоувър на Ford. Той ще може да изминава до 480 км с едно зареждане на батериите и ще има високи динамични характеристики и достъпна цена.

“Ние ще предложим новия електромобил на цена, която ще хареса на клиентите на Ford. Нищо подобно с такива характеристики засега няма на пазара и нищо подобно няма да има на такава цена”, – твърдят от компанията.

Сред ключовите особености на своите електромобили Ford отбелязва големи интерактивни дисплеи и съвременен цифров интерфейс “човек-машина”. Обновлението на бордовия софтуер ще става “по въздуха” – чрез безжична или мобилна връзка.

“Ние не смятаме да следваме стратегията, когато потребителят купува електромобил, понеже той е по-екологичен. Нашите клиенти ще купуват електромобилите, тъй като те действително ще повишат качеството им на живот”, – отбелязват във Ford.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *