Samsung представи новия смарт часовник Galaxy Watch

Заедно с флагмана Galaxy Note 9, Samsung представи и смарт часовник под новата марка Galaxy Watch. Той е снабден с поддръжка на мрежите 3G/LTE и може да се зарежда безжично. Компанията ще предложи два модела – сребрист с 46 мм циферблат и по-компактен 42 мм вариант в черно и златисто. Samsung се отказа от своята стара марка Gear и вместо това директно свързва часовника със серията смартфони и таблети Galaxy.

Galaxy Watch ще излезе на пазара в САЩ на 24 август, а в Корея – на 31 август. В другите страни устройството се очаква на 14 септември. В САЩ версията Galaxy Watch Bluetooth 42 мм ще струва $330, а 46 мм вариант – $350. Вариантът с поддръжка на LTE ще се продава от операторите AT&T, Sprint, Verizon и T-Mobile към края на годината, цената засега не е обявена.

Основни характеристики на Galaxy Watch:

  • Сензорен Super AMOLED дисплей с диагонал 1,3 инча (46 мм) или 1,2 инча (42 мм) със стъкло Gorilla DX+
  • Защита срещу влага и прах по стандарта IP68
  • Батерия 472 mAh (46 мм) или 270 mAh (42 мм)
  • Операционна система Tizen OS 4.0
  • 2-ядрен процесор Exynos 9110 @1,15 GHz
  • Сензори за сърдечен ритъм, осветеност, акселерометър, жироскоп и барометър
  • Версията с LTE включва 1,15 GB оперативна и 4 GB флаш памет
  • Версията с Bluetooth включва 768 MB RAM и 4 GB флаш памет

Според твърденията на компанията, увеличеният капацитет на батерията осигурява няколко дни работа с едно зареждане на батерията. Galaxy Watch предлага няколко ориентирани към здравето функции, включително мониторинг на сърдечния ритъм, и може да се настройва според индивидуалните особености на потребителя. Затова, когато часовникът открие, че сърцето бие по-често, той ще предложи почивка. Освен това, Galaxy Watch предлага различни възможности за фитнес, следене на фазите на съня и определя дали потребителят спи добре или не.

Новият часовник е подобен на Gear S2 Classic, но има не толкова забележима рамка. Миналогодишният Gear Sport е разработван за спортисти, но този път Samsung е решила да направи Galaxy Watch по-универсален продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *