Lexus UX Concept демонстрира как ще изглеждат отвътре автомобилите на бъдещето

Lexus публикува изображения на интериор и екстериор на концептуалния автомобил UX Concept, премиерата на който се очаква на предстоящия автосалон в Париж.

Компактният кросоувър е ориентиран към градските автомобилисти, които живеят в “мрежова среда” и искат постоянно да са свързани помежду си. “В новия концепт-кар удачно са съчетани технологии, осигуряващи потресаващи управление и интериор, обединяващ в себе си традиционно качество на изпълнение с високотехнологични методи за производство”, – казват от Lexus.

lexus-2

Например, в UX Concept е показано мястото на водача. Традиционното арматурно табло е заменено от дисплей в “холограмен стил”. Екрани има и в горната част на предния панел и центъра. Премахнати са познатите ни странични огледала, за да се повиши аеродинамиката – те са заменени от камери, изображението от което се показва на вградените дисплеи.

lexus-3

lexus-4

Като цяло UX Concept извежда понятието “смел дизайн на Lexus” на ново ниво. Но концептуалният кросоувър едва ли ще излезе в скоро време на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *